Lifestyle

Ako ugledate MUŠKARCA s nalakiranim noktima, REAGUJTE odmah!

Objavljeno: 06.10.2015 | 18:34Izvor: Telegraf.rs

Lakirani nokti obično se vezuju za pripadnice nežnijeg pola i tek poneku rok zvezdu. Međutim, u poslednje vreme, sve je više muškarčina koje možete videti sa po kojim noktom obojenim u vrišteće ili pastelne boje. Pitate se u čemu je fora? Zaledićete se kad saznate

Pokret pod nazivom “Nalakirani muškarci” (Polished Man) pokrenuo je Eliot Kostelo nakon što je posetio Kambodžu. Jednog dana upoznao s desetogodišnjom devojčicom po imenu Tea. Igrali su razne društvene igre satima, a na kraju večeri ona je Eliotu nalakirala nokte u nežno-plavo.

Sutradan, Eliot je saznao za jezivu Teinu priču. Kad je imala osam godina, otac joj je preminuo, a majka, ne mogavši da je izdržava, donela je tešku odluku da svoju mezimicu da usirotište. Računala je, tamo će se bolje brinuti o njoj.

Međutim, ispostavilo se da je Teu, svako veče tokom dve godine,seksualno zlostavljao upravnik sirotišta. Baš onaj muškarac koji je trebalo da vodi brigu da njeno detinjstvo bude bezbrižno.

Ovo je u Eliotu pokrenulo nešto i shvatio je da je došao trenutak da se muškarci na globalnom nivou aktiviraju, jer kako statistika pokazuje čak 90 odsto seksualnih napada na decu čine muškarci.

Da stvar bude još gora, to se obično dešava iza zatvorenih vrata, a zlostavljač je neko u koga dečak ili devojčica imaju poverenja.

Tako je Eliot na društvenim mrežama pokrenuo haštag #PolishedMan, sa ciljem da muškarci ohrabruju jedni druge i postavljaju fotografije svojih nalakiranih noktiju.

Naravno, dobrodošli su svi momci koje je Teina priča rastužila. I, čisto da znate, da biste se pridružili ovoj kampanji, dovoljno je da nalakirate samo jedan nokat i to objavite na društvenim mrežama. 

 

Cilj čitave akcije je da se skupi novac za zaštitu i podršku deci žrtvama seksualnog zlostavljanja i svakog drugog vida nasilja.

– Nadamo se da će kampanja napredovati svake godine. Promovisanjem pozitivnog modela ponašanja, jedan pravi muškarac može da napravi ogromne promene – poručio je Eliot.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u