Lifestyle

Ako čašu SLANE VODE svakog dana popijete na prazan stomak, evo šta će vam se dogoditi!

Objavljeno: 01.08.2015 | 08:28Izvor: Telegraf.rs

Naravno, ne možete jednostavno pomešati vodu i kuhinjsku so; ovde se misli na to da tehnički čistoj mlakoj vodi dodate prirodnu, nerafinisanu morsku so. E, tada dobijate čudotvorni napitak, koji treba uzeti natašte!

Neko ko je navikao da izjutra “čim otvori oči” popije kafu ili doručkuje, na predlog da umesto toga uzme čašu slane vode i saspe je u prazan želudac, verovatno će biti skeptičan ili će reagovati gađenjem. Međutim, verovali ili ne, to savremenom čoveku koji živi ubrzanim životnim tempom može doneti mnoge koristi.

Pozitivni joni soli vežu se za negativne jone molekula vode i obrnuto. Voda time više nije “samo” voda, a so nije “samo” so. Kombinacija je melem za vaše zdravlje koji vaš organizam direktno apsorbuje.

Sve dole navedene stavke proizilaze iz činjenice da je morska sobogata elementima koji su važni za naš život poput natrijuma, magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, silicijuma, čak i srebra i zlata.

Evo koje sve benefite obezbeđujete svom organizmu ako mu svakog jutra priuštite čašu mlake vode u kojoj ste rastvorili kašičicu morske soli.

Detoksikacija

Minerali kojima je ovaj slani napitak bogat podstiče limfnu drenažu što znači da navodi vaš organizam da se sam čisti iznutra i da prirodnim putem izbacuje toksine. Pored toga, ima i antibakterijsko dejstvo pa pomaže izbacivanje štetnih bakterija iz creva.

Hidratacija

Voda je neophodna organizmu za njegovo normalno funkcionisanje, međutim postoji mogućnost i da unesete previše vode. Neki ljudi kojima organizam slabije apsorbuje vodu, pijenjem velikih količina vode prave grešku jer tako previše razvodnjavaju tkiva pa im se voda zadržava na pogrešnim mestima. Pijenje slane vode može da reši ovaj problem jer obezbeđuje dobru apsorpciju čime se povećava hidriranost svih ćelija.

Varenje

So pomaže da se u ustima aktiviraju pljuvačne žlezde, oslobađajući tako regulatorske amilaze (enzime koji pretvaraju skrob i glikogen u jednostavne šećere). One pomažu razgradnju hrane čime se olakšava dalje varenje. Takođe, na ovaj način reguliše se želudačna kiselina čime se drastično smanjuju gastroenterološki problemi.

San

Osobama koje pate od insomnije i drugih poremećaja sna, ovaj napitak može otkloniti te probleme. Naime, prirodni minerali iz soli smiruju nervni sistem tako što snižavaju niovo kortizola, hormona koji je odgovoran za stres, a samim tim i za budnost i napetost.

Zdrave kosti

Poznata medicinska teorija kaže da osteoporoza nastaje kada organizam sam uzima kalcijum i druge minerale iz kostiju koje onda “troši” na regulisanje kiselosti krvi. Slana voda može nadoknaditi izgubljenje minerale iz kostiju jer, čime se sprečava njihovo preuranjeno propadanje.

Koža

Redovnim uzimanjem slane vode pomažete svojoj koži da ostane zdrava, sjajna i elastična. Minerali kojima je bogata deluju kao “piling” iznutra što pomaže da se oslobodite akni, a njihovo dejstvo je blagotvorno i za sve vrste osipa i ekcema. Kao prateći efekat detoksikacije dubljih slojeva, površina kože ostaje sjajna i blistava.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u