Lifestyle

9 osobina svake samouverene i hrabre žene

Objavljeno: 23.09.2014 | 12:27Izvor: medio.rs

Vreme je da zaboravite na iscrpljujuće pokušaje da se uklopite...

One priznaju svoje mane.

Niko nije savršen, ali koliko god često da to čujemo i dalje nam ne ulazi u gavu. Žene pune samopouzdanja ne samo da prihvataju svoje nesavršenosti, one ih pozdravljaju. Znaju koje su njihove jake strane, znaju šta bi mogle da poprave, a kada treba da se sklone sa puta i daju drugima prednost. Upinjanje da budete savršeni u svemu je neefikasno, a samouverene žene za to nemaju vremena. One sebe vole zbog toga ko su, i zbog onoga što nisu.

One kažu ne.

Neki misle da je to loš stav, ali to ja zapravo izraz poštovanja. Samouverene žene se ne obavezuju i ne daju lažna obećanja. One jednostavno kažu ne. Zašto? Zato što bi radije rekle istinu i odbile da nešto urade nego da se služe belim lažima a kasnije se izvlače. I one nemaju vremena za sve jer ga niko nema. Nervni slom nije na spisku stvari koje ona treba da uradi, zato će se samouverena žena odlučiti za ono u čemu će zaista uživati, umesto da nagomilava obaveze koje je obećala drugim ljudima. I još jedna stavka, samouverene žene se uvek odazovu na poziv, makar da bi rekle da ne mogu da dođu.

One slušaju.

Samouverene žene veruju sopstvenoj proceni, ali dovoljno su sigurne u sebe da bi saslušale mišljenje i drugih. Možda im se neće uvek dopasti ono što čuju, ali neće napraviti haos zato što se šefu nije dopala njihova PowerPoint prezentacija. One shvataju da kritiku treba shvatiti konstruktivno, a da je slušanje tuđih odgovora dobar način da reše svoje probleme.

One se ne povinuju.

Žene koje krasi samopouzdanje neće nositi, govoriti, slušati, raditi ili postati ništa u šta ne veruju. Svoju potrebu da se uklope ostavile su u osnovnoj školi, i sigurno neće posmatrati druge kako bi saznale šta ih čini srećnima. Dovoljno su hrabre da bi pogledale duboko u sebe.

One žele da vole.

Ma koliko da je okrutna njihova romantična prošlost, prilika za ljubav se ne odbija. Propala veza je šansa. Ove žene analiziraju šta je pošlo naopako, porade na sebi kako bi popravile potencijalne greške u svom ponašanju, nauče, i onda potraže kompatibilnijeg partnera. Samouverena žena neće pustiti prošlost da je koči. Ona zna da je vredna dobre veze, dovoljno hrabra da preživi ako ne uspe, i dovoljno sjajna da se izbori sa posledicama.

One traže pomoć.

Ovo je jako važna stavka jer ako pokušavate sve da uradite potpuno sami nećete uspeti. Samouverene žene se ne osećaju poniženo ako traže savet, jer baš kao što direktori imaju čitav tim asistenata, one imaju svoju grupu za podršku.

One se ponašaju onako kako se osećaju.

Bez obzira na okolnosti, samouverene žene se trude da razumeju svoje emocije a zatim da ih prate. Nema tu mesta ljubomori, ili prikrivenim emocijama: što na um to na drum. Ako nađete način da se izrazite bez da okrivljujete druge bićete shvaćeni, a prijatelji i partner će sigurno ceniti vašu iskrenost.

One se ne drže osećaja krivice.

Krivica je privremen osećaj, pomaže nam da razumemo svoje postupke, da ispravimo greške i izvinimo se. Ali to je to. Krivica ne treba da koči naše emocije, zato je samouverene žene saslušaju, razmisle u čemu su pogrešile i zatim se reše tog osećanja.

One podržavaju druge.

Samouverene žene se raduju zbog uspeha svojih prijatelja. Podržavanje poslovnih i emotivnih uspeha naših najbližih ne ugrožava naše uspehe, naprotiv, čak ih naglašava! 

Izvor: Cosmopolitan.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u