Lifestyle

6 voćki koje jedete potpuno pogrešno

Objavljeno: 20.09.2014 | 11:46Izvor: Blic

Postoje mnogo lakši načini za jedenje jagoda, kivija, nara, pomorandže i lubenice. Probajte i vidite koliko lakše možete očistiti voće pre nego što ga pojedete.

1) KIVI

U dva  koraka:

1) Uklonite vrh i dno kivija.
2) Kašikom odvojite plod od ljuske.

2) NAR

U tri koraka:

1) Presecite nar na pola.
2) Razvucite svaku polovinu.
3) Udarajte drvenom kašikom iznad činije i zrna će ispasti u nju.

3) MANGO

U dva koraka:

1) Iseckajte mango na kolutove.
2) Odvojite unutrašljost od ljuske tako što ćete ga pritisnuti uz ivicu čaše.

4) POMORANDŽA

U dva koraka:

1) Usecite nožem koru po polovini pomorandže.
2) Skinite koru bez po muke.

5) JAGODE

Da ne biste pola jagode bacili uklanjajući peteljku, samo sa donje strane gurnite slamčicu tako da ona iznutra odvoji peteljku od ploda.

6) LUBENICA

U pet koraka:

1) Presecite lubenicu na pola.
2) Sa suprotnih strana jedne polovine napravite po tri dublja reza.
3) Naparavite rez iznutra uz koru.
4) Iseckajte na kockice iznutra.
5) Istresite u činiju.

Pogledajte to na delu:


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u