Lifestyle

5 namirnica koje skidaju celulit!

Objavljeno: 22.10.2014 | 11:37Izvor: Blic

Slobodno uživajte u zdravom lososu i ne dozvolite da vas plaše priče o tome kako je on pun masnoća. On zaista ima dosta masti, ali to su zdrave masti koje mogu samo da vam pomognu da smršate i otarasite se celulita

Ako želite sledeće leto da dočekate u top formi, trebalo bi već sada da krenete sa pripremama. Tako nećete dovoditi sebe u iskušenje da se izgladnjujete pred leto. Celulit je jedan od najvećih i najupornijih neprijatelja ženskog tela, i zato vam donosimo pet manirnica koje se protiv njega uspešno bore.

1. Losos 
Slobodno uživajte u zdravom lososu i ne dozvolite da vas plaše priče o tome kako je on pun masnoća. On zaista ima dosta masti, ali to su zdrave masti koje mogu samo da vam pomognu da smršate i otarasite se celulita. Omega-3 masne kiseline u lososu smanjuju apetit i inflamacije i poboljšavaju stanje vezivnog tkiva.

2. Čili papričice
Ako volite ljuti hranu, onda možete da uvrstite u jelovnik i crvene, ljute papričice. Ne samo da ljute papričice ubrzavaju metabolizam i do 25 posto odmah nakon jela, već su i pune vitamina B6. Ovaj vitamin pomaže u jačanju i obnavljanju vezivnog tkiva.

3. Borovnice
Još jedna namirnica koja je jako ukusna, a pritom i izuzetno zdrava. Borovnice, ali i kupine, podstiču proizvodnju kolagena i poboljšavaju kvalitet kože. Ali, to nje sve! Ove bobice sadrže i snažne antioksidante koji pomažu u sagorevanju masti vezanih sa potkožno tkivo.

4. Jabukovo sirće 
Sigurno ste čuli za dijetu sa jabukovim sirćetom, koja je delotvorna i kod mršavljenja i kod borbe sa celulitom. Zahvaljujući visokoj koncentraciji magnezijuma, kalcijuma i kalijuma, sirće pomaže u detoksikaciji i izbacivanju viška tečnosti.

5. Crna čokolada

Zvuči neverovatno, ali i ova poslastica može da vam bude sjajan saveznik u borbi sa pomorandžinom korom. Prirodni kakao je pun antioksidanata, koji razlažu masnoće i poboljšavaju funkcionisanje svih ćelija u organizmu, pa i onih koje grade kožu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u