Film

NAJVEĆA TAJNA ŽIKINE DINASTIJE: Da li ste znali da se ŽENA GIDRE BOJANIĆA pojavljuje u ovom filmu? (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.2016 | 09:34Izvor: Telegraf.rs

NAJVEĆA TAJNA ŽIKINE DINASTIJE: Da li ste znali da se ŽENA GIDRE BOJANIĆA pojavljuje u ovom filmu? (VIDEO)

Dragomira Bojanića Gidru najviše pamtimo po ulozi čuvenog Žike Pavlovića u serijalu Zorana Čalića Lude godine, a potom i Žikina dinastija. Malo je poznato da je njegova supruga Ljiljana Kontić takođe bila glumica, najpoznatija po ulozi u seriji Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo.

Ljiljana Kontić (1931-2005) rođena je na Savincu kod Gornjeg Milanovca, a odrasla u Nikšiću. Gidru je srela još dok su bili na Akademiji, a vezu su održavali i dok je bila glumica u Užicu (tadašnjemTitovom Užicu), Vršcu i kasnije u Beogradu. Bila je glumica Narodnog pozorišta u Beogradu.

Printskrin: Youtube/domaca serija

Printskrin: Youtube/domaca serija

Javnosti je malo poznata i činjenica da je na Filmskom festivalu u Nišu 1989. izabrana za glumicu godine. Međutim, između karijere i porodice prioritet joj je bila porodica jer je, kako je u intervjuu za listNada 1981. izjavila, ženama žrtvovanje u krvi. U tom zajedničkom intervjuu davne 1981. godine, kako prenosi Yugopapir, govorila je zajedno sa Gidrom o porodici, karijeri i njihovoj ćerki Jeleni.

Svi koji su gledali Lude godine i Žikinu dinastiju, serijal Zorana Čalića, verovatno se sećaju čuvene scene u muzičkoj školi i časa na kom su Miša i Natasa ‘divno muzicirali’, tj. kada su pustili već snimljenu kasetu sa svojim muzičkim vežbama, a u prostoriji pored razmenjivali nežnosti.

Sećate se njihove profesorke? Njihova profesorka je upravo Ljiljana Kontić, žena čuvenog Dragomira Bojanića Gidre. 

Printksin: Youtube/Dailymotion/Domaci Filmovi

Printksin: Youtube/Dailymotion/Domaci Filmovi

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u