Film

Najfatalnije žene koje ćete videti na velikom ekranu

Objavljeno: 23.08.2014 | 11:50Izvor: Super žena

Navikli smo da glavne uloge super heroja, ali i onih nezgodnih likova, u filmovima uvek tumače muškarci, međutim, dajemo vam listu nekih od najfatalnijih žena koje ćete ikada videti na filmu

Britanski list "Telegraph" napravio je ovu listu kako bi nam skrenuo i na onu drugu, fatalnu, stranu ženskih likova koja može biti podjednako agresivna i destruktivna kao ona muških. 

Skarlet Johanson - „Lusi“ (2014) 

Skarlet Johanosn tumači ženu koja greškom uzima previše eksperimentalnih narkotika koji njenom mozgu daju nadljudske sposobnost. I dok juri po svetu, telepatski uništavajući svoje neprijatelje, ona pritom razvija i prilično kompleksnu naučno-fantastičnu filozofiju postojanja.

Bridžet Fonda - „Tačka bez povratka“ (1993) 

Fondi je dodeljena uloga nesrećnog i neodlučnog ubice Megi u adaptaciji Besonove „Nikite“ koju je snimio Džon Bedam. I dok je Megi nekako stigla do kraja filma sa pomešanim mišljenjem kritike, ona će ostati kao jedna od Fondinih uloga. Bivši zavisnik od droge silom postaje ubica,i dok prolazi kroz trening učeći osnovne veštine potrebne za lišavanje nekoga života, Megi vrlo brzo dolazi do saznanja da je njeno glavno ubistvo zapravo njena karijera. Da li može da je ubije pre nego što ona ubije nju?

Anđelina Džoli – “So” (2010) 

Uloga optuženog špijuna u bekstvu pod imenom Evelin Solt prvobitno je bila namenjena Tomu Kruzu, ail su producenti brzo shvatili da je Džolijeva znatno uverljivija kao odbegli CIA agent.

Anđelina Džoli – “Gospodin i gospođa Smit” (2005) 

Naravno, tabloidi će ovaj film pamtiti po tome što je u filmu, ali i van velikog platna, Anđelina bila u vezi sa Bredom Pitom. Smitovi saznaju da su oboje plaćene ubice sa zadatakom da eliminišu jedno drugo.

Kejt Bekinsejl – “Podzemni svet” (2003) 

Bekinsejlova u ovoj filmskoj franšizi ispoljava impresivnu izdržljivost s obzirom da se do sada pojavila već u četiri ostvarenja u kojima ima velikih problema sa vukodlacima i vampirima.

Zoi Saldana – „Kolumbijana“ (2011) 

Kada vam trejler obećava – „Ove godine osveta je prelepa“, vrlo je verovatno da nećete imati priliku da vidite krajnje nekonvencionalan prikaz žene. Mnogi se pitaju da li je davanje uloge glumici koja ima 33 godine pametna ideja, s obzirom da je u filmu tumačila lik koji star 24 godine. Ipak, Saldana sasvim sigurno predstavlja najjaču tačku ovog pomalo prosečnog filma.

Uma Turman – „Kill Bill“ (2004) 

Uma Turman je u svom žutom odelu donela predivnu zlokobnost u Tarantinovim „Kill Bill“ filmovima. Trumanova je žrtva silovanja, kao i nasilja, ali izlazi iz penzije plaćenog ubice (i četvorogodišnje kome) kako bi naučila da ponovo hoda, i ubija zlikovce.

Kira Najtli – „Domino“ (2005) 

Kira je prihvatila ulogu Domino Harvi u trenutuk kada je i dalje pekla glumački zanat. Njeno izvođenje modela koji je postao lovac na glave nije bilo potpomognuto scenarijom, ali ni režijom koja je mogla da izazove epilepsiju. Ipak, poš glas Kire Najtli i ples u krilu koji daje članu bande (ili njena dublerka) – mogu biti dovoljna preporuka za ovo ostvarenje.

Žene Starog grada – „Grad greha“ (2005) 

Za modernog feministu dame iz Starog grada predstavljaju svojevrsnu enigmu. Iako su ove oskudno obučene dame delo pisca stripova Frenka Milera i njegovog sveta prepunog testosterona, one operišu kao poslovne žene ubice – držeći policiju podalje od njihovog dela grada i mušterije srećnim.

Linda Hamilton – „Terminator“ (1984) i „Terminator II“ (1991) 

Linda Hamilton je skoro sasvim sigurno jedna od najčvršćih žena koje su se pojavile na filmu sa svojim pilotskim naočarima, strogim režimom treniranja i znanjem o predstojećoj invaziji mašina. Jedno je sigurno, jača je od Arnolda Švarcenegera.

Đina Dejvis – „Dug poljubac za laku noć“ (1996) 

Samanta Kejn (Đina Dejvis) gubi svoje pamćenje, i nikako ne može da dokuči zašto je toliko vešta sa nožem i toliko spremna da liši života svakoga ko napravi nagli pokret – možda zato što je iskusni CIA ubica.

Keri En Mos – „Matriks“ (1999) 

Mosova je bila dežurni krivac kada je bilo potrebno „rešiti“ situaciju prepunu problema. Triniti je nosila usko, sjajno, kožno odelo kao i pokeraški izraz lica.

Sirša Ronan – „Hana“ (2011) 

Možda najtužniji ženski lik bez straha među svim glumicama. Hana je petnaestogodišnja devojčica koju je u divljini Finske podizao njen otac, nekadašnji pripadnik CIA-e. Ona se otiskuje na putovanje u Berlin, preko Maroka, pritom eliminišući brojne negativce na tom napornom putu.

Kloi Grejs Moric – „Kick-Ass“ (2010) 

Morecova je jedanaestogodišnja devojčica sa poprilično vulgarnim rečnikom, pritom je i maskirani osvetnik. Njen potpis – slanje kraljeva droge u njihovu propast.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u