PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ROKFELER IMAO SEDAM TRANSPLANTACIJA SRCA! Evo kako je kontroverzni biznismen doživeo 101 godinu!

Objavljeno: 20.03.2017 23:18Izvor: medio.rs

Zahvaljujući dugovečnosti koju su mu podarili ovi hirurški zahvati, Dejvid je umro kao najstariji preživeli član porodice Rokfeler, jedino preživelo dete svog oca Džona Rokfelera juniora i jedini preživeli unuk svog dede Džona Rokfelera.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Uprkos tome što neto vrednost Dejvidovog bogatstva iznosi "samo" tri milijarde dolara - što je mala suma u poređenju s mnogim startap tehnološkim milijarderima novijeg doba na Forbsovoj listi - kontroverzni biznismen Dejvid Rokfeler svakako je imao dovoljno novca u prošlosti da zaobiđe bolničke liste čekanja i priušti sebi čak sedam transplantacija srca, zbog čega je doživeo 101. godinu

Prva transplantacija izvršena je 1976. godine, nakon što je Dejvid usled velike saobraćane nesreće doživeo srčani udar. Samo nedelju dana kasnije, Dejvid se vratio svojoj velikoj ljubavi - džogiranju, piše worldnewsdailyreport.com. 

U naredne četiri decenije na svakih šest do sedam godina presađeno mu je po jedno srce, a poslednja transplantacija izvršena je u avgustu 2016. godine, nedelju dana nakon neuspele šeste transplantacije. Trajala je šest sati, a hirurzi su izvršili zahvat u glavnoj rezidenciji na njegovom porodičnom imanju u Pokanriko Hilsu u blizini Njujorka. 

Dejvid je tada u šali rekao da planira da živi 200 godina. 

Svaki put kada dobijem novo srce, osetim da dah života prostruji mojim telom. Osećam nalet nove energije, osetim se živim - rekao je novinarima. 

Ono što je zanimljivo je da je Dejvid ušao u istoriju kao osoba sa najvećim brojem transplantacija srca - nijedna osoba do sada nije uspela da produži svoj život na taj način. 

Ipak, to nije sve. Dejvid Rokfeler imao je i dve transplantacije bubrega - jednu 1988, a drugu 2004. godine.

INFORMER.RS