PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PUTIN JE TEŽAK 200 MILIJARDI: Evo šta sve zapravo ima Vladimir (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.2017 12:18Izvor: Telegraf.rs

Samo WC šolja u Putinovom privatnom avionu košta 62.000 dolara?!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Pokažu li se najnovija istraživanja kao tačna, Vladimir Putin mogao bi biti novi najbogatiji čovek na svetu.Trenutno je, prema popisu časopisa Forbs, prvi Bil Gejts, koji je težak 75 milijardi dolara, ali ruski predsednik navodno bi mogao biti težak čak 200 milijardi dolara. 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Naime, Forbes na svojoj listi najbogatijih nijednom nije imao Putina jer, kažu, kod njih nema mesta za svetske vođe, pogotovo “one, koji su se obogatili isključivo na račun povlašćene pozicije koju imaju”.

– U 14 godina Putinove vladavine, Rusija je zaradila mnogo novca, ali s obzirom da ga nije ulagala u škole, ulice i bolnice, svota očito ‘leži’ negde drugde – u švajcarskim bankama, uložena u nekretnine ili fondove kojima barata ruski predsednik – izjavio je još 2015. godine Bil Brauder, suosnivač investicionog fonda Ermitaž Kapital Menadžment i jedan od najvećih Putinovih kritičara.

Foto-montaža: Tanjug/AP, Profimedia/imageBROKER

Foto-montaža: Tanjug/AP, Profimedia/imageBROKER

Politički analitičar Stanslav Belkovski tvrdi da se ruski predsednik obogatio na naftnom biznisu – on navodno kontroliše 37 posto kompanije Surgutnjeftgaz, 4,5 posto Gazproma, a šuška se i da ima udela i u kompaniji Gunvor, koja je samo 2012. zaradila 93 milijarde dolara. Sve firme ove tvrdnje oštro demantuju.

Ono što se sigurno zna jeste da je Putin vlasnik 35 miliona dolara vredne luksuzne jahte Olimpija – dobio ju je na poklon od Romana Abramoviča, vlasnika fudbalskog kluba Čelzi, nakon što je postao predsednik Rusije.

Foto: Profimedia/PA

Foto: Profimedia/PA

Osim toga, ima i palatu na obali Crnog mora koja navodno vredi čak milijardu dolara, piše Dejli mejl, iako sam Putin to u javnosti poriče.

– Palata je sagrađena isključivo za njega, a plaćena je novcem iz tajnih fondova ruskih oligarha – kaže za BBC ruski preduzetnik Sergej Koljesnikov, koji je, zbog neslaganja s režimom, napustio Rusiju.

Putin, kako je stoji u dosijeu koji je o njemu sastavio njegov nekadašnji politički oponent Boris Nemcov, koji je pre nekoliko godina brutalno likvidiran u blizini Kremlja, navodno ima 58 aviona i helikoptera, kolekciju satova od 500.000 dolara kao i 20 vila i imanja na selu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

– Njegov privatni avion vredi 137 miliona dolara, a kupatilo u njemu optočeno je zlatom. Samo WC šolja je teška 62.000 dolara – naveo je Nemcov.

U državi u kojoj 20 miliona građana jedva spaja kraj s krajem i živi u siromaštvu, luksuz kojim se razbacuje predsednik graniči s ludilom, komentarišu Putina njegovi protivnici.

Ironično, Vladimir Putin prijavio je da je u 2014. godini zaradio svega 119.000 dolara, a u imovinskoj karti naveo je da poseduje samo dva stana i da je suvlasnik garaže.

(Telegraf.rs)