PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PROROČANSTVO KAŽE DA USKORO SLEDI APOKALIPSA: U septembru u istoj noći zasijaće Krvavi mesec i Supermesec

Objavljeno: 28.08.2015 23:51Izvor: Telegraf.rs

Mnogi su uvereni da Mesec i njegova veza sa Suncem donosi plimu i poplave, ali i potrese i erupcije vulkana, a oni koji veruju u "proročanstvo krvavog meseca" tvrde da će uslediti apokalipsa




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ove jeseni Mesec će u istom danu biti i najtamniji i najsvetliji ove godine. Rano ujutru 28.septembra, mesec će biti u tački putanje koja je najbliža zemlji, biće jako veliki i zato se nazivaSupermesec.

Zbog svoje blizine jako će svetliti, a ubrzo nakon toga postupno će nestati. Potpuno pomračenje dogodiće se samo sat vremena od njegovog najsjajnijeg momenta, kada će Zemljina senka u potpunosti zakloniti Mesec.

Tokom pomračenja koje će trajati više od jednog sata stanovnici Zemlje će svedočiti i takozvanom krvavom Mesecu, odnosno fenomenu kada zaklonjeni mesec isijava crvenom ili narandžastom bojom kao rezultat odbijanja Sunčeve svetlosti od Zemljine atmosfere.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Mnogi su uvereni da Mesec i njegova veza sa Suncem donosi plimu i poplave, ali i potrese i erupcije vulkana, a oni koji veruju u “proročanstvo krvavog meseca” tvrde da će usleditiapokalipsa.

Stručnjaci tvrde kako nema razloga za zabrinutost: plima će biti viša nego inače, ali samo do pet centimetara viša od najviših plima u poslednjih dvadeset godina.