PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Ovako bi izgledali poznati da nisu presadili kosu! (FOTO)

Objavljeno: 29.06.2016 13:09Izvor: Telegraf.rs

Za muškarce je gusta i bujna kosa već vekovima simbol muškosti, snage i vitalnosti, pa se ćelavost često želi prikriti, a najefektinija metoda je sve popularnija transplantacija kose




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Većina muške populacije nosi se sa problemom ćelavosti, sa kojom se kad-tad suoči. Tako ni poznate ličnosti nisu izuzetak, i među njima je sve popularnija transplantacija kose, a na ovom spisku zvezda nalaze se i Metju Mekonahi, Dejvid Bekam, Robi Vilijams, Elton Džon, Vejn Runi i mnogi drugi.

Proceduri koja podrazumeva presađivanje kose, podvrgli su se i oni za koje biste najmanje pretpostavili, a mnogi od njih o tome gotovo nikada nisu pričali. Fotografije su pravi dokaz uspešnog zahvata, i govore više od hiljadu reči… naročito kada se pogleda kako bi ove zvezde izgledale da se nisu odlučile za ovaj zahvat.

Oskarovcu Metjuu Mekonahiju je kosa počela naglo da opada još 1999. godine, pa se odlučio na transplantaciju iste, posle čega je odmah proglašen najseksepilnijim muškarcem u časopisu “People”.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Tragovi presađivanja danas se ne vide, a popularni glumac je i dalje među najpoželjnijima i uvek ima sjajnu frizuru…

Foto: Profimedia/AKM-GSI

Foto: Profimedia/AKM-GSI

Po mišljenju mnogih žena širom sveta, Dejvid Bekam godinama važi za najboljeg frajera među poznatima, međutim… Da li bi bio tako poželjan da se nije odlučio za presađivanje kose?

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Pamtite li bivšu fudbalsku zvezdu iz perioda kada je imao dugu kosu? Pre nekoliko godina se podvrgao transplantaciji kose i krajnji ishod je više nego očigledan.

Foto-montaža: Wikimedia/Paulblank, pixabay.com

Robi Vilijams je seks simbol među svetskim muzičkim zvezdama, a kako ne bi izgubio ovu laskavu titulu, morao je da se pobrine za svoju kosu, koja je jedan od simbola muževnosti. Genetika mu nije išla u prilog, pa se i on odlučio za najbolje rešenje – a to je transplantacija kose.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Transplantaciji kose podvrgli su se i Elton DžonDžon TravoltaMel GibsonBono VoksŠon PenBili Bob TorntonDžud LoSilvester Stalone i mnogi drugi.

Foto: AP

Foto: AP

Klasična mikrografting metoda – presađivanje kose, kojoj se podvrgao čuveni fudbaler Vejn Runi, podrazumeva uzimanje folikula sa delova glave gde ima kose, obično uz uho ili sa zadnjeg dela glave, koji se kasnije implantiraju na deo na kojem nema kose.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ova mikro operacija ostavlja male ožiljke od 0,6 do 1,25mmOvakva operacija ne ostavlja šavove i oporavak traje oko 7 dana. Kosa počinje da raste posle 8 nedelja i ostaje trajna. Može se normalno prati i sušiti.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Gubitak kose nije štetan za zdravlje, niti je simptom bolesti. To je normalan proces u razvoju čoveka i starenju, u ranom periodu života je povezan sa genetikom. Za muškarce je gusta i bujna kosa već vekovima simbol muškosti, snage i vitalnosti, pa se ćelavost često želi prikriti. U najizraženijim slučajevima, ćelavost uzrokuje gubitak samopouzdanja i zbog toga se već vekovima pokušava pronaći “čudesni eliksir”, koji bi sprečio ćelavost.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Transplantacija kose se radi još od 19-og veka, kada su pioniri ovog zahvata pokušavali presaditi čitave trake tkiva sa kosom na glave ćelavih pacijenata. Srećom, današnje metode su mnogo manje invanzivne. Zbog razvoja tehnike presađivanja kose i instrumenata kojim se zahvat izvodi, rezultat je potpuno prirodan.

Opadanje kose je sve prisutnije kod muške i ženske populacije, zbog čega se većina opredeljuje za transplantaciju kose.

Nekoliko godina nakon presađivanja kose, može se desiti dodatno ćelavljenje, pa pacijentima na glavi ostaju čudna, neravnomerna područja sa kosom, jer transplantirani delovi ostaju. Zbog ovoga se često rade dodatne transplantacije.

Foto: Tanjug/AP/Matt Sayles/Invision

Foto: Tanjug/AP/Matt Sayles/Invision

A ovako bi Stalone, na primer, izgledao bez kose:

Foto-montaža: Profimedia/AKG, pixabay.com

Foto-montaža: Profimedia/AKG, pixabay.com

Kako se priča, i mnoge domaće poznate ličnosti su se odlučile na transplantaciju kose, a među njima su: Vladimir CvetkovićBranislav LečićMilan Kalinić, Darko KostićDanijel Alimpić i mnoge druge javne ličnosti.

(Telegraf.rs)