PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

OVA PRIČA VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM: Beskućnik joj je dao novac za taksi, evo kako mu je uzvratila

Objavljeno: 17.12.2014 18:18Izvor: Telegraf.rs

Britanka Dominik je odlučila da uzvrati lep gest jednog beskućnika pa je pokrenula akciju na društvenim mrežama koja je promenila život ovom čoveku




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Studentkinja Dominik Harison-Bentzen (22) je nakon izlaska izgubila svoju kreditnu karticu i nije imala dovoljno novca da se vrati kući. U tom momentu joj je prišao jedan beskućnik, poznat po imenu Robi, i ponudio joj sav novackoji je imao, nekoliko funti, da bi mogla da plati taksi.

Dominik nije prihvatila njegovu ponudu, ali nije zaboravila njegov velikodušni gest.

Ona je odlučila da mu se oduži pa je putem društvenih mreža pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava, kako bi mu pomogla da više ne mora da živi na ulici. Ispostavilo se da Robi nije pomogao samo njoj, već je i pre poznat po tome što je ljudima vraćao izgubljene novčanike ili im nudio svoj ogrtač da bi se ugrejali.

Foto:sxc.hu/Sammi_Babe

Foto:sxc.hu/Sammi_Babe

Dominik iz Velike Britanije je dosad prikupila oko 10.000 funti.

- Hvala svima koji ste učestvovali u ovome i omogućili da akcija prikupi ovoliko novca. Zaista je ohrabrujuće i inspirativno videti koliko vas brine o drugima. Hvala vam na brojnima porukama podrške. Obećala sam Robiju da ću ih odštampati kako bi mogao da stavi na zid i da ih čita u svom novom domu. Hvala vam što ste promenili život ovom čoveku. Ovo je najbolji božićni poklon koji smo nekome mogli da damo – zahvalila se studentkinja na svom profilu.