PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

OVA KNJIGA ĆE UZDRMATI AMERIKU: Kako su strane vlade doprinele bogatstvu Hilari i Bila Klintona!

Objavljeno: 21.04.2015 00:18Izvor: Telegraf.rs

Nakon osnivanja fondacije Klintonovi su "otežali" nekoliko desetina miliona dolara. Braneći Hilari Klinton, šefovi njene kampanje već istakli da Švajcer u knjizi izvrće već poznate činjenice u sulude teorije zavjere




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Hilari Klinton nedavno je najavila kandidaturu za demokratskog kandidata za predsedničke izbore naredne godine, a čini se da će veliki udarac njenim naporima zadati nova knjiga Pitera Švajcera koja bi se u javnosti trebala da pojavi 5. maja.

Knjiga bi trebalo da bude puštena u prodaju 5. maja, a mogla bi da izazove skandal već u samom početku predsedničke kampanje.

Navodno, Švajcer će u knjigi povezati fondaciju „Bill, Hillary & Chelsea“ sa stranim donatorima i „posebnim uslugama“ koje je Hilari činila dok je radila u Stejt Dipartmentu

Knjiga od 186 stranica sadrži i primer poput Ugovora o slobodnoj trgovini u Kolumbiji koji je išao u korist jednog od najvećih donatora fondacije Klintonovih. Nakon što je taj Ugovor potpisan, donator je zaradio veliki novac ulažući u Kolumbiju i u razvojne projekte nakon zemljotresa na Haitiju 2010. godine.

 

Takođe Švajcer piše da je fondacija primila donaciju od 500.000 dolara iz Alžira uvreme kada je ta zemlja bila na meti zbog kršenja ljudskih prava. Tajms piše da Švajcer otkriva detalje kontinuirane korupcije u Vašingtonu koja je vodila i do ostavki kongresmena i Novog zakona o etici, a jedan od donatora bila je i Saudijska Arabija.

Navodno, nakon osnivanja fondacije Klintonovi su "otežali" nekoliko desetina miliona dolara. Braneći Hilari Klinton, šefovi njene kampanje već istakli da Švajcer u knjizi izvrće već poznate činjenice u sulude teorije zavjere.