PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NAJBIZARNIJA SMRT IKADA: Odsečena glava kobre osvetila se svom ubici!

Objavljeno: 23.08.2014 00:41Izvor: Telegraf.rs

Kuvar Peng Fanu je pripremao slavno jelo čiji je jedan od sastojaka kobra. Odsečena glava zmije imala je dovoljno snage za poslednji akt osvete




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Kolike su šanse da vas ugrize odsečena glava kobre dok njeno telo pripremate za večeru? E pa, upravo to se dogodilo poznatom kvaru Peng Fanu dok je pripremao slavno jelo koje se poslednjih godina retko priprema u azijskim domovima.

Fanu je pripremu specijaliteta započeo uobičajeno – kobri je jednostavno odsekao glavu. Ali, kada je posle 20 minuta rešio da je baci u kantu za smeće ona ga je ugrizla i ispustila svoj jak otrov, prenosi Miror.

Iz policije su saopštili da je Peng preminuo pre nego što je stigao u bolnicu gde bi mu verovatno spasli život ubrizgavanjem protivotrova.

Stručnjak Jang Hong-Čang, koji se 40 godina bavio proučavanjem zmija, rekao je kako svi reptili mogu da funkcionišu do sat vremena nakon što izgube deo tela, ili čak, kao u ovom slučaju, celo telo.

Sasvim je moguće da je glava još funkcionisala i da je ugrizla kuvara za ruku. Iako je zmija bila mrtva, refleksi su još radili. To znači da zmije mogu da ugrizu i ubrizgaju otrov čak i nakon što im se odseče glava – objasnio je Hong-Čang.

Otrov koji ispuštaju kobre izaziva gušenje i paralizu, a ako dospe samo u oči osoba odmah oslepi. Upravo zato, rukovanje ovim opasnim reptilima ne savetuje se neiskusnim pojedincima.

- Radi se o veoma neobičnom slučaju. To je bila nesreća i nema šta više tu da se doda – rekao je portparol policije.