PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

KRVAVA PARADA PONOSA: Izbodeno šest učesnika, dva u teškom stanju

Objavljeno: 30.07.2015 18:04Izvor: Telegraf.rs

Učesnici marša, kojih je bilo oko 5.000, nosili su šarene zastave i išli glavnom ulicom kada je jedan jevrejski vernik upao u masu i izbo nožem neke od njih




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Na Paradi ponosa u Jerusalimu danas je šest učesnika napadnuto i izbodeno, saopštila je izraelska policija, a premijer Benjamin Netanijahu osudio incident kao veoma ozbiljan.

Netanijahu je dodao da će odgovorni za napad biti procesuirani, jer je sloboda individualnog izbora osnovna vrednost u Izraelu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

– Policija je uhapsila počinioca napada i u toku je njegovo saslušanje – rekao je portparol policije Asi Aharoni.

Napadač je nedavno pušten iz zatvora gde je izdržao kaznu zbog toga što je već izbo nožem nekoliko ljudi na gej paradi 2005. godine, rekla je zvaničnica policije Luba Samri, javio je AP.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Učesnici marša, kojih je bilo oko 5.000, nosili su šarene zastave i išli glavnom ulicom kada je jedan jevrejski vernik upao u masu i izbo nožem neke od njih, naveli su očevici.

Dvojica povređenih nalaze se u teškom stanju, navodi Rojters.

Predstavnik vodeće gej grupacije rekao je da taj napad neće zastrašiti njihov pokret i da se borba za jednaka prava gej populacije samo intenzivira usled takvih događaja, prenosi Rojers.

Pogledajte video: