PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(VIDEO) SREĆAN ROĐENDAN! Tom i Džeri danas slave 77. godišnjicu i još uvek ih rado gledamo

Objavljeno: 10.02.2017 16:37Izvor: Kurir

Verovatno ne postoji nijedan ljubitelj crtaća na svetu koji nije čuo za Toma i Džerija! Slavni tandem je i dan danas ostao pravo oličenje odnosa "mačke i miša", a njihove ludorije su obeležile mnoga detinjstva.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Tom i Džeri su animirani likovi iz istoimenih kratkih crtanih filmova. Tom je plavi mačak, a Džeri smeđi miš, obojica hodaju na dve noge, što je samo jedna od mnogih njihovih ljudskih osobina.

Viliajm Hana i Džozef Barbera bili su prvi scenaristi i režiseri ovog animiranog filma čiji se prvi serijal emitovao u periodu od 1940. do 1952. godine, a ovaj popularni crtani se i danas prikazuje na "Cartoon Network-u".

Večito rivalstvo, ali i pokoje prijateljstvo između mačka i miša obeležilo je detinjstvo mnogih, a upravo danas, Tom i Džeri slave svoj 77. rođendan.

Animirani crtani film 'Tom & Džeri' nagrađen je sa čak sedam Oskara, a magazin Time uvrstio ga je među najbolje televizijske emisije svih vremena.

Tokom godina su se autori crtanog filma menjali, kao i televizijske mreže koje su ih emitovale, a napravljen je i spinof po uzoru na original, a i čuveni Džoni Noksvil jednom izjavio kako su mnoge situacije iz "Jackass-a" inspirisane upravo slavnim dvojcem.

Autorima su često zamerali na 'političkoj nekorektnosti i agresivnosti likova', ali ove optužbe nikad nisu bile preozbiljno shvatane. Bilo kako bilo - mi ćemo se zauvek sećati ( i danas gledati) blesavog mačka i miša i njihovu večnu borbu!

(radiosarajevo/EPK)