PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PUTIN OTKRIO: Evo zašto Rusija nije mogla da odbrani Jugoslaviju od bombardovanja

Objavljeno: 04.12.2016 12:52Izvor: Kurir

To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu
Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

"To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu. Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih. Tako ćemo graditi odnose s kolegama", kazao je predsednik Rusije u intervjuu televiziji NTV.

View image on Twitter
 Follow
НТВ @ntvru

«Слушают тех, чей голос звучит громко»: на #НТВ — интервью Владимира Путина ">December 4, 2016

Putin je prokomentarisao to što je Zapad često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, na primer tokom "nezakonitog bombardovanja Jugoslavije od strane NATO" 1999. i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u Bosni i Hercegovini 1995.

"Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove... Situacija se menjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja", rekao je Putin.

PUTIN: TRAMP JE PAMETAN ČOVEK I BIĆE ODGOVORAN PREDSEDNIK

Osvrnuvši se na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, ruski predsednik ga je opisao kao "pametnog čoveka" koji će biti veoma odgovoran na novoj poziciji.

"Tramp je uspešan u biznisu, što pokazuje da je pametan čovek, a kao takav će ubrzo realizovati i drugi nivo odgovornosti", zaključio je Putin.