PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Nemci pobesneli posle ubistva tinejdžerke Marije: Zašto sada ćute oni kojima su migranti dobrodošli?

Objavljeno: 05.12.2016 23:29Izvor: Telegraf.rs

Mediji su objavili da je u Frajburgu proteklih meseci učestalo nasilje stranaca
Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ubistvo studenktinje u Frajburgu izazvalo je oštre reakcije u nemačkoj javnosti kada se saznalo da je osumnjičen jedan maloletnik iz Avganistana, a rasplamsale su se i nove diskusije o dolasku izbeglica, piše Dojče vele.

Posle sedmonedeljne istrage, policija u Baden-Virtembergu uhapsila je osumnjičenog za silovanje i ubistvo studentkinje.

Žrtva je imala 19 godina, a njeno telo je nađeno 16. oktobra u reci Drajzamu. Prema policijskom izveštaju, uzrok smrti je bio utapanje.

Uhapšeni je maloletni izbeglica, 17-godišnji Avganistanac koji je u Nemačku došao sam prošle godine i živeo u jednoj starateljskoj porodici.

Ova vest je za protivnike politike masovnog prihvata izbeglica u Nemačkoj dokaz da je ta politika pogrešna i da destabilizuje i podriva državu.

Tako je šef Nemačkog policijskog sindikata Rajner Vent za tabloid “Bild” izjavio:

– Ni ove, ni mnogih drugih žrtava ne bi bilo da je naša zemlja bila pripremljena na opasnosti koje su povezane sa masovnim doseljavanjem. I dok porodice tuguju, a žrtve prolaze kroz neizrecive patnje, predstavnici kulture dobrodošlice – ćute.

Foto: Facebook/Maria Ladenburger

 

On je dodao da su jezivu stranu ove politike iskusile žrtve, kao i policija i pravosuđe “koji su upropašćeni, jer se na njima godinama štedelo” i tako “stalno rastu opasnosti za našu zemlju”.

Hapšenje je slično prokomentarisao i portparol stranke Alternativa za Nemačku Jerg Mojten.

– Potreseni smo zbog ovoga i istovremeno pratimo kako se naša upozorenja na opasnost koju predstavlja nekontrolisan ulazak u zemlju stotina hiljada mladih muškaraca iz patrijarhalno-islamskih kulturnih krugova odbacuju kao populistička – rekao je on.

Takvim stavovima se suprotstavljaju političari poput vicekancelara Zigmara Gabrijela (SPD) koji je za “Bild” rekao da sada ne bi trebalo stvarati raspoloženje protiv izbeglica.

– Ovako odvratnih ubistava je bilo i pre nego što nam je došla prva izbeglica iz Sirije ili Avganistana – rekao je on.

Zamenica predsednice CDU Julija Klekner je izjavila da su počinioci ovakvih užasa “i domaći i strani građani, i to nažalost nije nov fenomen.”

Mediji su objavili da je u Frajburgu proteklih nedelja i meseci učestalo nasilje stranaca.

Krajem septembra maloletni stranci su zlostavljali jednu 13-godišnju devojčicu; sredinom oktobra dva stranca su nasmrt pretukla jednog beskućnika; krajem oktobra dvojica Gambijaca su seksualno napastvovala dve žene, nedaleko od gradske železničke stanice; početkom novembra jedan Avganistanac je ubodima nožem teško ranio jednog sunarodnika; sredinom novembra jedan Gruzijac je nožem ubio svog nećaka.

(Telegraf.rs/Tanjug)