PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Tražila posao, IZGUBILA BUBREG, a nije ni znala da su joj ga ukrali​

Objavljeno: 03.03.2017 06:52Izvor: Blic

Sri Rabitah (25) iz Indonezije je zbog novog posla, koji je dobila u Kataru




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

ri Rabitah (25) iz Indonezije je zbog novog posla, koji je dobila u Kataru, morala da ode na lekarski pregled po zahtevu novog poslodavca. Međutim, nakon kobnog pregleda, ona je vraćena u Indoneziju i to bez bubrega.

Sri Rabitah

Sri navodi kako je pre tri godine pronašla agenciju za zapošljavanje gde su joj rekli da će raditi za jednu porodicu u Abu Dabiju, ali su je na kraju poslali u Dohu u Katar.

Čim je stigla, poslodavac je poslao na sistematski prgled, da bi se uverio da nema neku zaraznu bolest, kako joj je objasnio. Pregled je bio sve samo ne rutinska kontrola zdravlja.

Lekar joj je rekao da izgleda dehidrirano i slabašno i da će joj dati injekciju. Oni su je zapravo uspavali, zatim odvezli u operacionu salu i izvadili bubreg.

Kad se probudila osetila je jak bol i videla ranu, seća se da je imala krvi u urinu, ali niko nije hteo da joj kaže šta joj se desilo. Pustili su je iz bolnice, poslodavac je odveo u agenciju i rekao kako je bolesna i nesposobna za rad. Prebacili su je kod drugog poslodavca, međutim, kako je bila slaba zbog operacije, ubrzo su je ukracali na avion i vratili kući u Indoneziju.

Osećala je jak bol sve vreme u donjem delu leđa, pa je otišla kod lekara, koji joj je rekao da joj nedostaje jedan bubreg, umesto koga su stavili cevčicu.

Sri su zakazali operaciju kako bi joj ukolonili cevčicu, a devojka traži od države da pronađu krivce za njenu nesreću. Kako prenose strani mediji, parlament u Indoneziji je sazvao Vladu kako bi pronašli osobe odgovorne za nesreću mlade Indonežanke, i da bi Sri platili troškove lečenja.