PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Stao je ispred ubice ruskog ambasadora i fotografisao atentat: Mogao sam da umrem, ali znao sam da se piše istorija (FOTO)

Objavljeno: 13.02.2017 13:18Izvor: Telegraf.rs

Slike su zabeležile momenat pre i posle atentata, kada je policajac Melvut Mert Altintas ubio ruskog ambasadora Andreja Karlova tokom izložbe u Ankari 19. decembra. Donele su nagradu za najbolju fotografiju 2017. godine




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Fotograf AP-a, Burhan Ozbilici, osvojio je nagradu za najbolju fotografiju na takmičenju “Svetska novinarska fotografija 2017″, zahvaljujući fotografiji turskog policajca koji stoji nad telom ubijenog ruskog ambasadora i maše pištoljem.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ova slika je bila deo serije fotografija pod nazivom “Atentat u Turskoj” koji je osvojio i nagradu u kategoriji Udarne vesti.

Slike su zabeležile momenat pre i posle atentata, kada je policajac Melvut Mert  Altintas ubio ruskog ambasadora Andreja Karlova tokom izložbe u Ankari 19. decembra.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Fotograf kaže da je njegov profesionalni instinkt preovladao uprkost šokantnom događaju kojem je prisustvovao.

– Bilo je veoma vruće, kao da sam prosuo kuvanu vodu na glavu, a potom veoma hladno. Znao sam da je u pitanju istorija, da je ovaj događaj veoma važan – rekao je on.

Odlučio je da uradi ono što je naučio pre 30 godina, prenosi ap.org.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Odmah sam krenuo da radim svoj posao, jer sam mogao biti ranjen, mogao sam i umreti, ali sam morao da predstavim dobro novinarstvo – istakao je on.

Žiri je pohalio fotografa, rekavši da je pokazao izuzetnu hrabrost i staloženost, ali skromnost.

(Telegraf.rs)