PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Najveći udarac za njega bio je kada je otkriveno da je homoseksualac: Preminuo čuveni Rene iz serije Alo, alo

Objavljeno: 23.01.2017 19:20Izvor: medio.rs

Glumac Gorden Kej, koji se proslavio u britanskom sitkomu "Alo, alo" preminuo je u 75. godini.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Kejev bivši agent potvrdio je za BBC da je glumac preminuo u domu za stare.

Gordon Kej proslavio se ulogom Renea Artoa u humorističkoj seriji "Alo, alo" čija se radnja odigrava za vreme Drugog svetskog rata, kada je Nemačka okupirala Francusku.Kej je glumio u 84 epizode ove popularne serije.

Kao mladić aktivno je igrao ragbi, radio je i u fabrikama tekstila i traktora. Tokom studija radio je i kao radijski voditelj, a 1965. uradio intervju sa "Bitlsima". Glumom je počeo da se bavi posle studija, i uglavnom je dobijao sporedne uloge u televizijskim serijama. 

Kej je 1990. doživeo tešku saobraćajnu nesreću tokom zvanično najjače oluje u Evropi. Tada se deo drvene reklame odlomio, probio vetrobran njegovog auta i zabio mu se u čelo.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

U svojoj autobiografiji "Rene i ja: nešto kao autobiografija" koju je objavio 1989. godine pisao je kako je od stidljivog klinca iz radničke porodice u Jorkširu postao ekstravagantniRene.

Priznao je i da je najveći udarac za njega bio kada su tabloidi otkrili da je homoseksualac, te kako se kroz život nosio sa činjenicom da je "mali, debeli, gej mladić iz radničke porodice". Pisao je i o tome kako ga je Britansko udruženje glumaca greškom proglasilo za Gordona, iako je njegovo pravo ime Gorden.

Poslednju ulogu na televiziji odigrao je 2004. u šouu "Revolver".

 

IZVOR: STORY.RS