PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

MORINAJ STIŽE U SRBIJU I SPREMA DIVERZIJU: Albanac pretresan 10. oktobra, nađena samo "igračka"!

Objavljeno: 24.10.2014 00:47Izvor: Kurir

Uprava policije je odmah upozorila pograničnu policiju da Morinaja zaustavi i da ga detaljno pretrese, ali ništa sumnjivo nije nađeno




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Srpska policija imala je dojavu da Albanac Ismailj Morinaj (32) sprema diverziju na stadionu Partizana, međutim propustila je priliku da ga zaustavi!

- Policija je imala dojavu da upravo Morinaj sprema određenu vrstu diverzije na utakmici Srbija - Albanija. MUP je 10. oktobra iz Italije dobio dojavu, četiri dana pred utakmicu da će Morinaj, koji živi u Firenci i osim albanskog ima i italijanski pasoš doći u Srbiju s namerom da izazove diverziju! Čak je dojavljeno da će u Srbiju ući najverovatnije na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom i to u automobilu "pežo" - pišu Naše novine.

Morinaj je podigao dron sa krova hostela, a brat albanskog premijera Olsi Rama je navodio dron na stadionu Partizana!

- Uprava policije je odmah upozorila pograničnu policiju da Morinaja zaustavi i da ga detaljno pretrese! Naloženo je da, ukoliko primete sumnjive predmete, odmah preduzmu neophodne mere - navodi sagovornik iz policije!


Morinaj se na Batrovcima pojavio već sutradan, 11. oktobra oko 13 sati.
- Odmah je preduzeta protivdiverziona provera. Javljeno je da je Morinaj detaljno pretresen, ali da osim putne torbe u kojoj je imao lične stvri i "dečju igračku helikoptera" nisu uočili sumnjive predmete. Rekli su da ništa nije bilo spornoi pustili ga da uđe u Srbiju - kaže izvor.

Policija je kasnije utvrdila da je dron kineske proizvodnje i da je kupljen i Italiji.
Dron,odnosno igračka helikoptera, je kasnije upotrebljena na utakmici, dok je Morinaj zastavu "velike Albanije" ušio u postavu jakne,