PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Migrant silovao studentkinju Mariju, a onda njeno telo bacio u reku: Detalji ubistva ćerke evropskog zvaničnika

Objavljeno: 04.12.2016 19:05Izvor: Telegraf.rs

Nemačka policija istražuje da li je ovaj zločin povezan sa još jednim ubistvom devojke




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nemačka policija optužila je 17-godišnjeg migranta iz Avganistana da je silovao i ubio tinejdžerku u Frajburgu.

Prema pisanju nemačkih medija, zločin se dogodio sredinom oktobra, a ubijena Marija Ladenburger sredinom oktobra je ćerka visoko rangiranog evropskog zvaničnika. Policija je saopštila da je studentkinja medicine silovana, a potom udavljena, nakon čega je njeno telo bačeno u reku Drajzam.

– Marija se vraćala se sa žurke oko pola tri ujutru. Kao i obično, kući je išla biciklom. Devojka je bila žrtva napada i seksualnog nasilja – izjavio je David Miler iz nemačke policije.

Ispostavilo se da je žrtva ćerka visokog evropskog zvaničnika Klemensa Ladenburgera, pomoćnika generalnog direktora pravne službe Evropske komisije.

Dlaka pronađena na mestu zločina se nije poklapala ni sa jednom koju nemačka policija ima u svojoj bazi. Tada su istražitelji na snimcima nadzornih kamera iz tramvaja uočili migranta za kog je navedeno da “ima jako specifičnu frizuru i dugu kosu delimično ofarbanu u plavo”.

Ime optuženog nije još objavljeno, ali je saopšteno da je uhapšen u petak i da je priznao ubistvo. Policija istražuje da li je ovaj zločin povezan sa slučajem Karoline G. (27) koja je silovana, a potom ubijena dok je džogirala nedaleko od grada.

Foto: Facebook/Maria Ladenburger