PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

MEĐU ŽRTVAMA I DOKTORKA LIZA: Putinova humanitarka koja je pomagala Srbiji, nosila je pomoć u Siriju

Objavljeno: 25.12.2016 17:05Izvor: Kurir

Potrvrđeno je da je među nastradalim putnicima ruskog aviona koji se rano jutros srušio u Crno more bila je i Jelisaveta Glinka, direktorka fonda "Pravedna pomoć", lekar i veliki humanista.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Na sajtu humanitarne organizacije koju je Glinkova vodila stoji kratko saopštenje u kome se navodi da je doktorka krenula u u Siriju kako bi dostavila pakete humanitarne pomoći i lekove Univerzitetskoj bolnici u Alepu.

View image on Twitter
 Follow
Елизавета Глинка @doctor_liza

Доброе утро!

">December 5, 2016

Jelisaveta Glinkova rođena je 20. februara 1962. godine u Moskvi. Diplomirala je medicinu 1986. godine u Moskvi. Udala se za američkog advokata ruskog porekla Gleba Glinku i preselila u SAD gde je nastavila školovanje i 1991. godine završila specijalizaciju u oblasti palijativnog zbrinjavanja (briga za smrtno bolesne).


View image on Twitter
Follow
Перебежчик.Ру @perebezhchik

В КРЕМЛЕ ОЦЕНИЛИ МУЖЕСТВО ДОКТОРА ЛИЗЫ
Владимир Путин наградил Елизавету Глинку Государственной премией 

">December 8, 2016

Majka je dva sina. Jedno vreme živela je i u Kijevu, da bi se potom 2007. godine vratila u Moskvu kada je i osnovala fond "Pravedna pomoć".

Od početka sukoba u Uklrajini Jelisaveta Glinka više puta odlazila je u Lugansk i Donjeck da podeli humanitarnu pomoć. Od 2015. godine nekoliko puta posećivala je Siriju u sklopu humanitarnih aktivnosti fonda, i bila je angažovan u isporuci i distribuciji lekova i organizovanju medicinske pomoći civilnom stanovništvu u Siriji.

 

Ogranci fonda "Pravedna pomoć" deluju i u Jermeniji i Srbiji. O Glinkovoj snimljen je film 2009. godine. Iz braka sa Glebom Glinkom ima dva sina. Doktorku Lizu početkom decembra odlikovao je ruski predsednik Vladimir Putin.