PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Mali milioner je imao sve: Njegov tata je zgrnuo pare preko Džamba, a onda je sve izgubljeno u jednoj krvavoj sekundi (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.2017 16:59Izvor: Telegraf.rs

Porodica je zbog političke situacije u Egiptu morala da potraži sigurniji život u Atini 1962. godine




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Svi svetski mediji su preneli vest da je sin grčkog bogataša, vlasnika lanca prodavnica “Džambo“, Džordž Vakakis (24) poginuo je juče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, kada je vozeći očev “porše” sa ogromnom brzinom uleteo u parking i zabio se u parkirani automobil “honda”. U nesreći su poginuli Džordž Vakakis i njegov prijatelj koji se nalazio sa njim u kolima, a takođe i 33-žena i njeno dete (3) koji su bili u “hondi”. Porodica Vakakis je izuzetno bogata, a Džordžov otac Evangelos-Apostolos Vakakis, predsednik pomenute kompanije, dobro je poznat u poslovnim krugovima kao izuzetno uspešan preduzetnik.Glavna karika firme je njegova najstarija ćerka Sofija, a u posao je uključena i mlađa Kristina. U posao je nakon studija trebao da se uključi i sin Džordž, koji je tragično nastradao. 

On se neposredno pre nesreće vratio iz SAD gde je studirao, a bio je na kratkom odmoru u Delfima. Na fotografijama koje je objavljivao na društvenim mrežama može se primetiti da je često uživao na egzotičnim putovanjima, i neretko je veseo na tim slikama. Vozio je “porše” i kobnog dana kada je poginuo.

Njegov otac je rođen u Aleksandriji u Egiptu 1954. godine. Njegov otac je otvorio fabriku stiropora, koji je bio glavni izolacioni materijal. Porodica je zbog političke situacije u Egiptu morala da potraži sigurniji život u Atini 1962. godine. Situacija u Grčkoj nije bila sjajna tokom 60-tih godina, pa su sreću potražili u Italiji gde su započeli posao sa igračkama, prenosi businessnews.gr.

U Grčkoj su započeli gejming industriju sa kompanijom El Greco, koja je dobro poslovala. Kada je Apostolos napunio 20 godina, odlazi na studije računovodstva i finansija u Veliku Britaniju. Želeo je da se bolje pozicionira u poslu sa igračkama, ali mu je bio san da studira na Berkliju. To nikada nije ostvario jer je bio prunuđen da se vrati u Grčku zbog požara koji je izbio u njegovoj fabrici.

Međutim, Apostolos ne odustaje već odlazi na Zakintos gde počinje posao od nule. Vratio se u Atinu 1985. godine i preuzeo je kompaniju od svog oca Bejbilend. Sledeće godine otvara svoju prvu radnju Džambo Glifada. 1990. godine on kompaniju prodaje Hasbru, zadržavajući poziciju u menadžmentu grupe.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Godina 2004. za njega je bila prava prekretnica kada je dobio pravo da proizvodi i pravi maskote za Olimpijske igre u Atini. Prelaz sa tradicionalnog doba u doba elektronike i interneta bio je još jedan izazov za Apostolosa Vakakisa. Shvatio je da su deca ta koja igraju ali da odrasli plaćaju pa je organizovao reklamiranje preko radija, ne trošeći veliku sumu novca na TV reklame.

Tokom 2007. godine bio je umešan i neke ofšor istrage, u vezi firme koja je osnovana na Devičanskim ostrvima, a čiji je deoničar bio upravo on.

Takođe je imao dosta problema što se tiče kvaliteta sa zemljama proizvođačima kao što su zemlje sa Balkana i Kina.

Ovu ženu je ubio sin vlasnika “Džamba”: U trenutku kobnog udara sedela je u kolima sa svojim detetom. Bila je trudna! (FOTO)

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Često su izbijali na videlo problemi vezani za radnike koji su se žalili na radno vreme, niske plate i rotaciju u poslu. On je to opovrgao istakavši da u periodu najgore krize u Grčkoj nije smanjivao plate i niti otpuštao radnike.

Mnogi bi za njega rekli da je rođeni preduzetnik. Radno vreme provodi u svojoj kancelariji u Muscatu kako bi uspešno kontrolisao svoje brojne radnje. Smatra da je vreme novac, a po gradu na sastanke putuje helikopterom.

Bio je u braku sa Peruankom Evi Giatili sa kojom ima troje dece Kristinu, Sofiju i Džordža, koji je preimunuo u ovoj nesreći. Potom je bio u vezi sa Alisom Benroubi, a posle sa Irenom Panagopoulosom, ćerkom poznatog brodovlasnika.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)