PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ITALIJANI U PANICI: Gradonačelnik Rima strahuje od terorističkih napada!

Objavljeno: 30.07.2015 18:09Izvor: Telegraf.rs

Gradonačelnik Rima je napomenuo da ne postoji mogućnost zaštite italijanske prestonice od terorizma samo uz pomoć gradske policije i pozvao je vladu da pomogne jer su opštinske kase prazne




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ignacio Marino, gradonačelnik Rima upozorio je danas na “konkretne opasnosti od terorističkih napada” u glavnom gradu tokom godine Jubileja milosrđa – svete godine, koju je papa Franja najavio od decembra 2015. godine do novembra 2016. godine.

– To je prvi Jubilej koji se održava od 11. septembra 2001. godine i u ovo doba džihadističke organizacije Islamska država – objasnio je Marino za dnevni list “Korijera dela sera”.

On je rekao da sve indikacije koje su dobili od američkih obaveštajnih službi, kao i od američkih gradonačelnika, govore o konkretnim opasnostima od terorističkih napada na Italiju i Rim.

Jubilej ili sveta godina je tradicija crkve i teoretski se organizuje svakih 25 godina, kad se omogućava vernicima da dobiju oprost, ali papa ga može sazvati i ranije.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Posljednji Jubilej sazvao je 2000. godine papa Jovan Pavle II, a papa Franja odlučio je da Jubilej milosrđa počne u decembru.

Marino je napomenuo da ne postoji mogućnost zaštite italijanske prestonice od terorizma samo uz pomoć gradske policije i pozvao je vladu da pomogne jer su opštinske kase prazne.

Italijanske obaveštajne službe negirale su danas izjave gradonačelnika Marina o tome da postoje konkretne pretnje islamista o napadima na Italiju.

Izvori u italijanskim obaveštajnim službama navode da se situacija pažljivo prati i da nema konkretnih razloga za paniku ili specifičnih indicija stranih tajnih službi o mogućim terorističkim napadima.