PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

INCEST U BUGARSKOJ! Tinejdžerka (14) rodila sijamske blizance OTAC NJEN BRATANAC!

Objavljeno: 31.08.2016 18:38Izvor: medio.rs

Stručnjaci smatraju da su sijamski blizanci rođeni baš zbog bliskog srodstva i incesta




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

U gradu Slivenu u Bugarskoj obavljen je porođaj koji je bio je poseban izazov za lekare, budući da su bebe i njihova majka bili u teškom stanju nakon porođaja.

Naime, rođeni su sijamski blizanci sa posebnim organima - plućima, jetrama i srcima. Bebe su upućene u plovdivsku Univerzitetsku bolnicu, gde tamošnji stručnjaci treba da procene kako da ih hirurški razdvoje. Blizanci su smešteni u inkubator, budući da je reč o nedonoščadima.

Sijamske blizance rodila je 14-godišnja devojčica romskog porekla iz Slivena, a otac je - njen bratanac.

Jedna beba je dosta nerazvijena u odnosu na drugu sa vidljivim defektima i anomalijama. Ima problema sa moždanim aktivnostima i lekari će, najvjerovatnije, pokušati da spasu drugu operacijom razdvajanja, javili su lokalni mediji pozivajući se na izjave lekara.

Sličan slučaj u bugarskoj medicinskoj praksi nije zabeležen više od jednog veka.

Sijamski blizanci su redak fenomen i u svetskoj medicini, a događa se prosečno jednom na 100.000 porođaja. Najpoznatiji blizanci rođeni su u 19. veku na Tajlandu u Sijamu odakle i potiče naziv sijamski blizanci.

Braća Čang i Eng bili su srasli levom, odnosno desnom stranom grudnog koša. Dobili su američko državljanstvo, a sa svojim suprugama, dobili su 22 dece.

INFORMER.RS