PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Devojka umrla u snu nakon što se napila od jednog od najpopularnijih pića u Srbiji (FOTO)

Objavljeno: 22.02.2017 13:30Izvor: Telegraf.rs

Majka je bila uz nju sve dok se nije uspavala, ali nesrećna žena nije znala da joj je ćerka popila toliku količinu alkohola




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Učenica (16) iz Velike Britanije, umrla je u snu nakon konzumiranja sajdera od jabuke koji spada u najjeftinije piće u državi. Ova vrsta pića je i kod nas vrlo popularna i izuzetno dostupna, a mladi ljudi nisu dovoljno informisani kakve im sve opasnosti prete od preteranog konzumiranja alkohola.Megan Kreg-Vilkinson je prisustvovala zabavi povodom Nove godine, gde je pila sajder od jabuke, od čega je par sati kasnije umrla. Megan je mrtvu u krevetu pronašla njena majka Džoana (38). Boca ovog pića od tri litara ima istu količinu alkohola kao i 22 čašice votke.

Devojka je pretrpela plućnu aspiraciju, odnosno umrla je od “suvog davljenja”, jer joj se želudac ispraznio u pluća. Majka je bila uz nju sve dok se nije uspavala, ali nesrećna žena nije znala da joj je ćerka popila toliku količinu alkohola. Sada upozorava druge roditelji na opasnost koja preti deci od preteranog opijanja, prenosi Miror.

Hrabra Džoana, majka troje dece, sprema se da govori pred zastupnicima u parlamentu, kako bi ukinuli alkohol po ovako niskim cenama.

– Nikada nisam znala da je alkohol deci ovoliko na raspolaganju. Znam da je Megan bila kod svoje drugarice na kućnoj žurki. Ona tamo pije ali je bila u sigurnom orkuženju. Megan je popila pola boce sajdera od jabuke od tri litra u periodu od četiri do pet sati. Došla je kući pošle ponoći, jer joj je bilo loše. Ostala sam sa njom dok nije zaspala – ističe majka.

Sledećeg ujutra 1. januara 2014. godine, Džoana je otkrila da joj je ćerka preminula u snu. Smrt je konstatovao njen očuh, a majka je do poslednjeg momenta pokušala da je spasi.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Bile su joj potrebne tri godine kako bi smogla snage da progovori o tragediji.

– Činim to zbog Megan. Ako moja priča može da spasi samo jedan život, onda ću se boriti za to. Megan mi daje snagu da idem napred – dodaje majka.

Istraživanje je pokazalo da je ovo piće najjeftinije u Velikoj Britaniji. A jedna neprofitna organizacija, takođe je zabrinuta za uticaj koji ovakvo piće može da napravi na ulicama gradova.

Zdravstvena alijansa za alkohol je takođe osudila što se ovakva pića prodaju po supermarketima i bez licenci.

Svake godine ima skoro 23.000 smrtnih slučajeva i više od milion hospitalizacija vezane za alkoholizam širom Engleske.

(Telegraf.rs)