PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Bolesni dečak je imao samo jednu želju, a kad saznate koju RASPLAKAĆETE SE! (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.2016 23:14Izvor: Telegraf.rs

Prvo im je do temelja izgorela porodična kuća, a nedugo zatim otac Skot dobio je otkaz baš kad je njegova supruga Robin saznala da je trudna s trećim detetom




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Džordan Kartvrajt je sedmogodišnji dečak koji je strastveni zaljubljenik u klasičnu muziku, a ujedno i boluje od leukemije.  Ovaj mali borac nedavno je završio devetomesečni ciklus hemoterapije.Najveća želja mu je da jednog dana diriguje pravim orkestrom.

Pre nego što se dečak razboleo, porodica Cartwright preživela je velike traume.

Prvo im je do temelja izgorela porodična kuća, a nedugo zatim otac Skot dobio je otkaz kad je i supruga Robin saznala da je trudna s trećim detetom.

Zbog lečenja njihovog sina, ova porodica živi u apartmanu humanitarne ustanove Ronald McDonald House u gradu Edmontonu u kanadskoj pokrajini Alberti.

Kada su čuli za ovu priču, simfonijski orkestar iz Albertine odlučio je ispuniti želju dečaku tako da su mu dali da bude dirigent na jedan dan.

– Kada smo čuli da Džordan voli klasičnu muziku, odlučili smo mu ispuniti želju i pozvati ga da nam bude počasni dirigent. Nameravao sam mu pomoći oko priprema, ali za to uopšte nije bilo potrebe. Osim što je borac, on je i pravi muzički genijalac. Rekao mi je kako je mesecima proučavao snimke s koncerata i tako naučio dirigentske pokrete –  rekao je oduševljeni vođa orkestra.

Džordan je za nastup života dobio i klasično crno odelo sa leptir-mašnom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)