PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(VIDEO) DA TI SE SRCE POCEPA: Evo kako konj tuguje za svojim gazdom (34)!

Objavljeno: 08.01.2017 20:26Izvor: Kurir

Konj Sereno pridružio se pogrebnoj povorci svog vlasnika i neprestano je njušio i naslanjao glavu na njegov leš. Ganuo je sve prisutne.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Sereno i njegov vlasnik Brazilac Vagner de Lima Figueiredo (34)  godinama su bili nerazdvojni. Konj je živeo na njegovom imanju još od vremena kada je bio ždrebe i njihova veza je bila neraskidiva.

Sve do pre nekoliko dana kada je De Lima stradao u saobraćajnoj nesreći. Prema rečima njegovog brata Vanda, Sereno je osećao kako nešto nije bilo u redu jer se njegov vlasnik nije pojavljivao.

Vando je zato odlučio da povede konja na sahranu njegovog brata. Konj je napravio nešto što niko od okupljenih nije očekivao. Neprestano je hodao uz leš, njušio ga i glasno kopitima udarao o zemlju.

U jednom je trenutku čak naslonio glavu na njegovo telo. Tada su svi zaplakali.

"Ne znam koliko zapravo znamo o osećanjima životinja i da li je Sereno znao da je moj brat umro, ali ono što smo videli je sigurno tuga. Sve nas je rasplakao, bili su najbolji prijatelji", rekao je Vando.

Vando je dodao da će Sereno sada živeti na njegovom imanju jer je siguran da će zajedno lakše prebroditi iznenadnu Vagnerovu smrt, piše San.

Vagner je poginuo uoči dočeka Nove godine pošto je pao s motora. Čak osam godina je jahao rodeo i nastupao sa Serenom.

(24sata.hr)