PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(VIDEO) BOLEO GA STOMAK, A KUĆI OTIŠAO BEZ ŠAKA I STOPALA: Kada su ga lekari otvorili ostali u šoku!

Objavljeno: 19.03.2017 16:37Izvor: Kurir

Kevin Brin 44-godišnjak koji se odmara igrajući košarku i skijajući na vodi - nije imao energije ni za što. Posle dva dana mučenja sa simptomima nalik gripu, Brin je počeo da oseća bolove u stomaku. Bolovi su bili toliko jaki da nije mogao da hoda.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Njegova supruga Džuli (33) nije imala izbora i odvezla ga u hitnu. Lekari su ga po dolasku pregledali i utvrđeno je da nema ni grip ni streptokoknu upalu grla. Brin je dobio lekove protiv mučnine i protiv bolova i poslan je kući.

Sledećeg jutra osećao sam se još gore i rekao  ženi da moramo u bolnicu., priča Brin.Znao je da bolove u stomaku ne treba da ignoriše jer je preboleo upalu slepog creva. Ovo je međutim bilo nešto potpuno drukčije. 
Po dolaska u bolnicu i ekstenzivnog testiranja napokon je otkriveno šta je uzrok bolova u Brinovom trbuhu: 44-godišnjak je ipak imao streptokoknu upalu grla koju uzrokuje neverovatno retka bakterija. Brin je jedva preživeo, međutim platio je veliku cenu. Ostao je bez šaka i stopala.

Kada je stigao u bolnicu lekari nikako nisu mogli da otkriju što ga muči. Posle 24 sata provedena na ispitivanjima doktori su Brina odveli u operacijsku salu kako bi videli je li mu možda pukao čir. Kada su ga otvorili, prizor u njegovom abdomenu ih je šokirao.Pronašli su otprilike litar i po inficiranog gnoja, rekla je Džuli. Hirurg nam je posle operacije rekla da tako nešto nikada nije videla te da je jako zabrinuta.
Elizabet Stinsma, hirurg specijalista, rekla je da su infekcije abdomena retke te da takva količina gnoja u nečijem stomaku najčešće znači da je jedan od organa probušen. Doktori međutim nisu našli niti jednu rupu na njegovim organima.

 

 

Gnoj je poslat na testiranje. Za to se vreme na Brinovom torzu pojavio crveni osip. Misteriozna bolest od koje je bolovao Brin otkrivena je kada su lekari saznali da je Brinov sin nedavno oboleo od streptokokne upale grla. Streptokoka koji se nalazila u Kevinovom telu bila je izuzetno jaka i njegovo se telo protiv njega nije moglo da se odbraniti.

Brin je tokom boravka u bolnici pao u septički šok i lekari su njegovoj supruzi rekli da počne zvati članove obitelji jer postoji mogućnost da njen muž neće preživeti. Organi su mu otkazivali i trebao je pomoć aparata za disanje. I bubrezi i jetra su mu bili u teškom stanju, a krv se nije normalno zgrušavala. Krvni pritisak bio mu je jako nizak i tri leka su bila potrebna da ga se održi na toj visinii. Borio se za život.

Lekovi koji su Brina održavali u životu usmeravali su njegovu krv prema njegovim vitalnim organima, što je značilo da njegovi ekstremiteti nisu imali dovoljno krvi. Nekroza je počela polako da uništava njegove šake i stopala. Brin je posle intenzivnog lečenja počeo da se oporavlja, međutim za njegove šake i stopala nije bilo spasa te su mu kroz četiri operacije delomično amputirana oba stopala, leva šaka i više prstiju na desnoj šaci.

Neću dopustiti da me ovo porazi, kaže Brin i dodaje Voleo bih ponovno da idem da skijam na vodi. To je bila moja velika strast. Možda neću biti dobar kao pre, ali puno bi mi značilo kada bih mogao barem još jednom izaći na vodu.
Lekari smatraju njegov oporavak čudom.

(Vašington post)