PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

KAD MOŽE U BIBLIJI - MOŽE I VOLK! MAJA ODLUČILA DA POSTANE MAJKA U 58. GODINI!

Objavljeno: 21.08.2017 22:22Izvor: Puls

Maja Volk je sinonim za ženu koja prkosi brojnim stereotipima i večitog borca protiv ejdžizma.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ona konstantno svojim načinom života pokazuje da je moguće i drugačije živeti, iako je žena koja je duboko zagazila u pedesete, što se, kako u svetu tako i u Srbiji, nažalost, teško prašta. Mnoge aktivistkinje koje javno ustaju protiv ejdžizma, na čelu sa kraljicom popa Madonom, skreću pažnju na to da žena ne treba u određenim godinama da prestane da živi kako se to, u mačističkom društvu, očekuje.

Volkova ide i korak dalje, pa nakon što se ponovo udala u poznim godinama i dokazala svima da ljubav ne zna za godine, sada želi da dokaže da isto važi i za majčinstvo.

- Deset godina sam se zapravo učila da sebe volim. To je problem svih nas koji delimo ljubav okolo naokolo, a sebe mnogo trošimo, bez da pružimo sebi negu. Sva istraživanja naučna pokazuju da dugovečnost usamljen čovek ne može da doživi, prosto smo tako dizajnirani. Da mi nije ćerki, verovatno bih se osećala usamljeno i poklekla bih u tu poludepresiju. Znaš da razmišljam o tom četvrtom detetu, sebi ću da rodim unuče. To je normalno, kad nekoga voliš da poželiš dete sa njim, al čuj, u Bibliji postoje slučajevi tih žena koje su kasno rađale - rekla je Maja Volk gostujući u emisiji "Ja to tako".