PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Vučić: Ako izgubim izbore, više neću biti ni premijer

Objavljeno: 07.03.2017 12:42Izvor: Blic

Premijer Srbije i kandidat vladajuće koalicije za predsednika Republike Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko izgubi na predsedničkim izborima, podneti ostavku i na funkciju predsednika vlade.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Vučić je sinoć, odgovarajući na pitanja gledalaca da li će podneti ostavku ukoliko izgubi na izborima, rekao da je to veoma važno demokratsko pravilo da onaj ko izgubi izbore iste večeri prizna poraz.

- To sam uradio na izborima za gradonačelnika, kada je razlika bila 0,5 odsto. Nisam to uradio sutradan, niti nekoliko dana kasnije, niti sam zvao ambasadore stranih zemalja. To sam uradio isto veče, kada sam česitao pokojnom gradonačelniku (Nenadu) Bogdanoviću. To je bilo 2004. - podsetio je Vučić.

On je istakao da je to džentlmensko ponašanje i da ne dolazi u obzir da se ni na koji način sprečava narodna volja.

- Volja naroda je najvažnija - rekao je Vučić i rekao da iste sekunde, ukoliko izgubi na predsedničkim izborima, neće biti ni predsednik vlade.

Teški izbori, dolaze u turbulentno vreme

Vučić je rekao da su predstojeći izbori teški i veoma značajni, jer dolaze u turbulentnom vremenu u celom regionu, kad postoji jasna nestabilnost u više zemalja Zapadnog Balkana i kada mnogi žele da unesu nemire u Srbiju.

- To postaje jedno od ključnih pitanja za izbore - rekao je Vučić sinoć na televiziji Pink i istakao da se mora očuvati stabilnost.

Kao primer je naveo da je situacija u Makedoniji, u koju ne želi da se meša, meša, teška, te da mu smeta kada čuje izjave iz Prištine ili Tirane o tome, što ga, kaže, podseća na ono što smo ranije videli na prostoru bivše Jugoslavije.

Očuvanje stabilnosti, i u takvim stabilnim okolnostima dalji ekonomski napredak je suština predstojećih izbora, naglasio je i podsetio na kohabitaciju iz perioda vlasti Tadića i Koštunice.

Za vreme kohabitacije proglašena je nezavinost Kosova, jer su strani faktori shvatili da u vrhu države jedan vuče na jednu stranu, drugi na drugu, odnosno, jedan će da popusti, drugi nema snage da se suprotstavi...

Zato su ovi izbori važni, da se očuva stabilnost i nastave ekonomske reforme.

Vučić se pozvao na najnoviji izveštaj misije MMF, koji konstatuje impresivne ekonomske rezultate vlade, a na opasku voditelja da ne glasa MMF, već birači, primetio je da je to pitanje procene sa strane, koja je nepristrasna i nijeo deo dnevno-političkih obećanja.

Njegovi politički protivnici, ukazao je, kažu da će oterati MMF, pa, kao u nekim susednim zemljama, nećemo da vraćamo kredite, pa ne plaćajte gas, struju...

Komentarišući rezultate anketa, koje pokazuju da je favorit na izborima, Vučić je rekao da ne misli da je lično strašno izgubiti, ako se gubi časno i dostojanstveno.

- Svakome ću da čestitam ako pobedi. Nisam ništa ukrao, ovde ću da nastavim da živim, ne plašim se ničega, jer sam radio marljivo i mislim dobro, jer to rezultati pokazuju - rekao je Vučić.

Šešelj može da me pobedi na izborima, ali u šahu - ne

- Lider radikala Vojislav Šešelj može da me pobedi na predsedničkim izborima, ali u sahu ne može - rekao je on.

- Donesite tablu kad god hoćete, od deset partija Šešelj nijednu neće dobiti - rekao je sinoć Vučić na televiziji Pink.

Maltretiraju Macuru, ali nek ustanu oni u pet ujutru

- Lapsus Nade Macure jeste smešan, ali ustanite vi u pet sati - izjavio je premijer.

Doktorka Macura je u živom programu umesto "Ulica gospodara Vučića" (vojskovođa iz doba Prvog i Drugog srpskog ustanka Toma Vučić Perišić), izgovorila "Ulica gospodara Aleksandra Vučića".

Pogledajte lapsus Nade Macure koji je nasmejao Srbiju

Pročitaj još

- Uhvate Nadu Macuru da maltretiraju jer je napravila lapsus, a ta žena svako jutro ustaje u pet sati, a ti koji se smeju ustaju u 11 sati, pa se još smeju - rekao je Vučić.

Uskoro ćemo imati 10 "migova 29"

Vučić je rekao da Srbija mora jačati oružane snage i imati spremnu vojsku, preventivno.

- To ne znači da se spremamo za sukobe, to znači da smo spremni da odvratimo svakoga ko misli da je Srbija laka meta - rekao je sinoć premijer za tv Pink.

- Kad sam postao ministar odbrane, imali smo jedan avion tipa "mig 29", a uskoro ćemo imati 10 "migova 29" - rekao je Vučić.

Prva linija metroa od Ade Huje do Makišškog polja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će uskoro biti potpisan ugovor za gradnju metroa, a da će prva linija biti od Ade Huje do Makiškog polja.

Kako je dodao, druga linija koja će se raditi je Ustanička - Stari Merkator.

Razgovori o RTB Bor još traju

Razgovori o privatizaciji Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor su u toku i još nisu završeni, rekao je premijer Aleksandar Vučić, dodajući da basen mogu da privatizuju samo Kinezi.

- To jedino mogu da uzmu Kinezi - rekao je sinoć Vučić za televiziju Pink i istakao da posao u vezi sa privatizacijom nije završen.

Vučić je rekao da RTB danas plaća struju i gas za januar i februar, ali da nije plaćao ranije, te da se može desiti da se to dogodi ponovo i da zato treba da ide u privatizaciju što pre.

- Ako to uspemo da rešimo, svi ostali problemi su u odnosu na taj mačji kašalj - rekao je Vučić i dodao da će država rešiti Petrohemiju, koja ima na računu 60 miliona evra, kao i MSK i Azotaru.

- Oko železare sam se opekao sto puta, sve dok Kinezi nisu došli. Ali ćemo da nastavimo da se borimo - zaključio je Vučić.