PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

UŽASNE PRETNJE PREDSEDNIKU SRBIJE Pojavila se jeziva Vučićeva "umrlica"

Objavljeno: 17.07.2017 08:16Izvor: Alo!

Bolesna kampanja protiv Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i lidera SNS-a, dobila je novu dozu morbidnosti kada je na društvenoj mreži Tviter osvanula montirana "umrlica" sa njegovom fotografijom!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Funkcioneri SNS-a najoštrije osuđuju ovakav vid kampanje i navode da bi trebalo da reaguju MUP i tužilaštvo.

Miloš VučevićMiloš Vučević, Foto: Nenad Mihajlović

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević kaže za „Alo!“:

- Najoštrije osuđujem takav vid korišćenja društvenih mreža. To je odraz političke nemoći onih krugova koji nemaju šta da ponude građanima Srbije osim patološke mržnje prema Aleksandru Vučiću, ali i prema građanima Srbije.

Živković opsesivno mrzi Vučića: Vladimir ĐukanovićVladimir Đukanović, Foto: Đorđe Kojadinović

Funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović istakao je da službe moraju hitno da reaguju i da probaju da pronađu počinioca:

- Ovde se radi o dve stvari. Prvo, radi se o psihičko oboleloj osobi, koja bi trebalo da bude hospitalizovana. Treba da reaguju MUP, tužilaštvo, pa čak i naša služba. Plašim se da neko na indirektan način stavlja eventualni atentat na Vučića, i to je zabrinjavajuće - rekao je on.

Milenko JovanovMilenko Jovanov, Foto: Dušan Milenković

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov kazao je da umobolnici koji se bave takvim stvarima prelaze sve granice.

- Nikada ni protiv koga u Srbiji nije vođena tako odvratna i brutalna kampanja, puna laži i motivisana bolesnom mržnjom, kao protiv Vučića. Neverovatno je šta sve Vučić i njegova porodica preživljavaju svakog dana. Istovremeno sva ona bulumenta licemera koja reaguje na sve i svašta ćuti i naslađuje se dok se bezočnim lažima napadaju Vučić ili njegova porodica, što samo pokazuje da oni zaista smatraju da neka prava važe samo za njih i njihove porodice, a za ostale ne. U svakom slučaju, ovo sve treba istražiti i utvrditi ima li u ovom konkretnom slučaju i krivične odgovornosti i najoštrije sankcionisati učinioce, a nekako mi se čini da će, u tom slučaju, svi oni licemeri listom skočiti da brane nekakva prava tih umobolnika - kazao je on za „Alo!”.

Srbija je sazrela za  ženu na čelu vojske:  Marija ObradovićMarija Obradović, Foto: Promo

Potpredsednica naprednjaka Marija Obradović kaže da je ovo sramno, kažnjivo i za svaku osudu.

- Prvo sam pomislila da ne treba reagovati na gluposti i ružne, nekontrolisane šale neodmerenih ljudi, ali ovo nije prvi put da se ovakvi "postovi" šire društvenim mrežama i zato treba oštro osuditi neprimereno ponašanje. Mogu da razumem da se nekima ne dopada Vučićeva politika i da ih izluđuju njegovi uspesi i rezultati, ali moramo poštovati norme političke kulture. Neprestano ću ponavljati da ovakvo ponašanje i "šale" koje podležu krivičnoj odgovornosti nisu dopustive u Srbiji, čak i kada je predsednik Vučić u pitanju, jer, složićete se, polako nas nekorektno i prostačko ponašanje opozicije navikava da je prihvatljivo vređati i predsednika i premijera Srbije, posebno ako je to Aleksandar Vučić. Nećemo to dozvoliti nikada. Sramno, kažnjivo i za svaku osud - kazala je ona za "Alo!".