PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SVI BI U TOMINU FOTELJU: Ovo su kandidati za predsednika Srbije (FOTO)

Objavljeno: 15.01.2017 18:13Izvor: Telegraf.rs

Kandidature su do sada potvrdili Vuk Jeremić, Vojislav Šešelj, Saša Janković, kao i Boško Obradović i Milan Stamatović




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Posle objavljivanja kandidature Vuka Jeremića definitivno je jasno da ne samo opozicija u celini,već ni onaj deo koji se definiše kao proevropski, neće imati zajedničkog kandidata napredsedničkim izborima.Kandidature su do sada potvrdili i lider radikala Vojislav Šešelj, aktuelni ombudsman Saša Janković, kojeg je podržala Demokratska stranka, bivša stranka Vuka Jeremića, kao i lider Dveri Boško Obradović.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, odlučio je da se kandiduje, ali nije ga podržala matična Srpska narodna partija.

Naprotiv, šef stranke Nenad Popović saopštio je da intenzivno razmišlja o tome da se sam kandiduje na izborima za šefa države.

Podršku Jeremiću danas su, prisustvom u Mikser hausu, odakle je praktično započeo kampanju, manifestovale samostalne poslanice Dijana Vukomanović i Sanda Rašković Ivić, bivši partner Dveri, kao i Veroljub Stefanović.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podržao ga je i Janko Veselinović, koji je u poslednje vreme snažno zagovarao zajedničkog opozicionog kandidata, ali i Borislav Novaković, član Demokratske stranke, koji ne deli stav partije o podršci Jankoviću.

Nekadašnji funkcioner DS-a, a sada lider vanparlamentarne Levice Srbije Borko Stefanović nedavno je pozvao opozicione lidere da se ujedine oko zajedničkog kandidata.

Ukoliko to ne učine – preti im, kaže, brisanje sa političke scene.

I bivši šef države, nekadašnji lider DS, sada predsednik SDS Boris Tadić smatrao je da opozicija mora da se ujedini, jer to vidi kao jedini način da se na predsedničkim izborima pobedi “kandidat Aleksandra Vučića”. Rekao je, ranije, i da Janković i Jeremić imaju potencijal za pobedu, ali samo pod uslovom da jedan od njih bude zajednicki kandidat, a drugi ga podrži.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

LDP se još nije defitivno izjasnio. Vladajuća SNS najavila je da će tek posle Sretenja doneti odluku o svom kandidatu.

Koalicioni SPS zalaže se za “zajedničkog predsedničkog kandidata” vladajuće koalicije, a u suprotnom, navode, spremna je da izađe sa svojim kandidatom za šefa države.

(Telegraf.rs / Tanjug)