PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SKRATIO SPISAK Vučić bira premijera između ova četiri kandidata

Objavljeno: 07.05.2017 10:07Izvor: Alo!

Najveće iznenađenje je što se na listi kandidata za Vučićevog naslednika našao i gradonačelnik Novog Sada.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić sveo je listu kandidata za premijera na četiri imena. To su Ivica Dačić, Nikola Selaković, Ana Brnabić i Miloš Vučević, ekskluzivno saznaje „Alo!”.

- Rokovi polako ističu i Vučić je napravio konačnu listu od četiri kandidata, od kojih će jedan početkom juna sigurno zasesti u kabinet u Nemanjinoj 11. Ko će to biti zavisi od mnogo faktora, od spoljnopolitičkih do unutrašnjih, čak i od toga ko ima bolje radne navike. Vučić će sve to pažljivo izvagati i za vrlo kratko vreme sa svojim predlogom izaći pred Predsedništvo Srpske napredne stranke - kaže izvor „Alo!” blizak Vladi Srbije.

Ana BrnabićAna Brnabić, Foto: O. Bunić

Iako do sada nikada nije pominjan kao kandidat za šefa izvršne vlasti, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke, čovek je u koga Vučić ima veliko poverenje i koji se dokazao radom i u stranci i na mestu prvog čoveka srpske Atine.

Miloš VučevićMiloš Vučević, Foto: Nenad Mihajlović

Osim Vučevića, čije bi imenovanje bilo veliko iznenađenje čak i za dobre poznavaoce odnosa u vrhu vlasti, jedan od najozbiljnijih kandidata je i Nikola Selaković, bivši ministar pravde i jedan od ljudi od najvećeg Vučićevog poverenja. Od dana kada se saznalo da neće biti ministar u aktuelnoj vladi traju kalkulacije koju bi funkciju Vučić mogao da poveri svom mladom saradniku, a osim premijerske, pominjane su i funkcije gradonačelnika Beograda i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Nikola SelakovićNikola Selaković, Foto: Oliver Bunić

Prema odlično obaveštenim izvorima “Alo!”, treći kandidat o kome Vučić intenzivno razmišlja je Ana Brnabić, aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave. Vučić za njen rad od formiranja aktuelne vlade ima samo reči hvale a, iako formalno nije članica SNS-a, ona je u svim dosadašnjim kriznim situacijama dokazala da je ne samo vredna i marljiva, već i veoma odana premijeru. Pošto dolazi iz prozapadnih krugova, njen izbor za premijera takođe bi nosio i poruku da Srbija nastavlja putem evropskih integracija.

Ivica DačićIvica Dačić, Foto: V. Lalić

Veoma je zanimljivo i to što se na najužem Vucicevom spisku našao i koalicioni partner Ivica Dačić, lider SPS-a. Iako su odnosi Vučića i Dačića u prošlosti bili vrlo turbulentni, oni su u poslednjih godinu dana postali vrlo bliski.

- Dačićev izbor bi značio i da Vučić želi da pokaže da mu nije važna apsolutna vlast po svaku cenu, već da želi da bude predsednik svih građana Srbije. Iako je u prošlosti bilo nepoverenja u Dačića, u proteklom periodu se to promenilo i njih dvojica odlično sarađuju. S druge strane, moglo bi se reći da Dačić u poslednje vreme bolje sarađuje sa SNS-om nego sa pojedinim ljudima iz sopstvene stranke - zaključuje naš izvor.