PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SKANDALOZNO! Vučić priznao da lično vodi akciju gašenja KURIRA I OTIMANJA AMG! (VIDEO)

Objavljeno: 12.07.2017 09:16Izvor: Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić konačno je otvorio karte i priznao da lično vodi hajku u cilju otimanja "Adrija medija grupe" i gašenju lista Kurir! On je u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi zapretio da će lično dokazati da je Kurir navodno dužan neke pare!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

 

Predsednik je tim skandaloznim nastupom samo dokazao da u našoj zemlji ne postoje nezavisne institucije, već da o svemu odlučuje upravo on, te da može i da se obračunava s medijima čije izveštavanje mu se ne dopadne!

Naime, Vučić je na TV Hepi, govoreći o listu Kurir, zloupotrebio funkciju predsednika Srbije, prekršio pretpostavku nevinosti tvrdeći da AMG navodno ima dugove.

Postavlja se pitanje odakle mu papiri za koje tvrdi da ima, a koji se saglasno propisima smatraju službenom tajnom, što je i u suprotnosti sa njegovim Ustavnim ovlašćenjima. Iz toga proizilazi da Vučić očigledno zloupotrebljava položaj predsednika Republike i da lično vodi hajku za otimanje AMG i gašenje Kurira.

 

"Postoje dugovi...Dužni ste te pare! I dokazaću vam da ste dužni te pare. Imam da vam pokažem sve papire, da vidite kako i koliko su dužni", rekao je Vučić.

Time što je to rekao direktno je prekršio pretpostavku nevinosti zagarantovanu Ustavom i Zakonikom o krivičnom postupku, a to je nedopustivo, naročito za šefa države.