PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SKANDAL: Šešelj od Nikolića traži pomilovanje ubice Zorana Đinđića

Objavljeno: 11.05.2017 14:33Izvor: Telegraf.rs

Šešelj je rekao da je Jovanović osuđen na najtežu zatvorsku kaznu "bez relevantnih dokaza" i da je obaveza Tomislava Nikolića da ga pomiluje"




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nastavio je sa iznošenjem skandaloznih izjava i zahteva, na sednici parlamenta. Zatražio je od predsednika Tomislava Nikolića da pomiluje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića. U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Šešelj je rekao da je Jovanović osuđen na najtežu zatvorsku kaznu “bez relevantnih dokaza” i da je obaveza Tomislava Nikolića da ga pomiluje”. Dame i gospodo narodni poslanici, imam pravo da tražim obaveštenje od predsednika Tomislava Nikolića zašto do sada nije izdao akt o pomilovanju Zvezdana Jovanovića, iako svi ozbiljni pravnici, sve sudije, svi tužioci, svi advokati u Srbiji, smatraju da je on osuđen na najtežu kaznu robije bez ikakvog relevantnog dokaza – rekao je Šešelj.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Predsednica parlamenta Maja Gojković pokušala je da prekine izlaganje Šešelja na tu temu, ali joj je on rekao da ima još nešto što traži.

- Tražim obaveštenje zašto predsednik Nikolić već nije pomilovao sve građane Srbije i građane koji nisu građani Srbije, a osuđeni su za navodne ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, ako se zna da je kompletno Tužilaštvo za ratne zločine bilo u rukama zločinačke ambasade i da je dotadašnji tužilac Vukčević dobijao naloge od Amerikanaca – rekao je lider radikala.

On je dodao i da ima dokaze o tome da su neki ljudi lažno svedočili protiv drugih kako bi bili oslobođeni krivice za ratne zločine, pomenuvši predsednici parlamenta da je i sama upoznata o dva takva slučaja.