PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŠIPTAR PLANIRAO DA OTME SLOBU: Zemunci hteli da prodaju Miloševića za 5 miliona!

Objavljeno: 06.12.2016 23:38Izvor: Kurir

- Spasojević mi je lično priznao da je sa grupom kriminalaca hteo da otme Miloševića i izruči ga Hagu




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Vojislav Šešelj otkrio je otkrio da je Dušan Spasojević Šiptar, ubijeni vođa zemunskog klana, hteo da 2001. otme tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i preda ga Haškom tribunalu za nagradu od pet miliona dolara!

- Spasojević mi je lično priznao da je sa grupom kriminalaca hteo da otme Miloševića i izruči ga Hagu. Takođe mi je, kroz smeh, rekao i da su mene hteli da koknu jer sam im pokvario posao, pošto sam u Skupštini obavestio narod šta se dešava oko vile „Mir“, pa se narod tamo spontano okupio - rekao je Šešelj.

On je kao lažne odbacio tvrdnje svedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija, koji je juče na suđenju optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu izjavio da je Spasojević bio njegov „laufer“.

Foto: KurirFoto: Kurir

Bagzi je rekao i da je Spasojević odavao informacije Šešelju i da ga je obavestio da „zemunci“, po nalogu Milorada Ulemeka Legije, hoće da ubiju Ratka Romića i Mikija Kuraka, koji su sada optuženi za ubistvo Slavka Ćuruvije.

- Taj Bagzi je lažni svedok. Spasojević nije bio moj laufer jer ga u to vreme nisam poznavao. Laufer je bila moja mreža ljudi, koja me o svemu obaveštavala i čija imena nikad neću otkriti, a Spasojevića sam upoznao tek početkom avgusta 2002. i on mi je govorio neke stvari koje su me interesovale.

Foto: KurirFoto: Kurir

Takođe nije tačno da sam od Spasojevića saznao da je Legija naručio ubistvo Romića i Kuraka. To sam čuo iz sasvim drugih izvora. Ne zaboravite da sam ja najobavešteniji čovek u svakom pogledu - rekao je Šešelj.

On je naglasio i da se sam svojevremeno nudio da, za novčanu nagradu, otkrije ko je ubio Slavka Ćuruviju, Pavla Bulatovića i generala Boška Buhu, ali da tadašnji ministar policije nije hteo da čuje za to.

- Dušan Mihajlović je znao ko ih je ubio, ali nije hteo ništa da preduzme - kazao je lider radikala.

Foto: Dado ĐilasFoto: Dado Đilas

Milenković je na suđenju izjavio da im je Spasojević rekao da ubiju Romića i Kuraka, a da je to lično naredio Legija. Bagzi je kazao i da su „zemunci“ planirali da likvidiraju lidera LDP-a Čedomira Jovanovića i vođu surčinskog klana Ljubišu Buhu Čumeta.

On je izjavio i da Spasojević naredio praćenje Jovice Stanišića jer je štitio Željka Maksimovića Maku te su verovatno nameravali da ubiju i njega. Kako je izjavio Bagzi, Spasojević je naredio ubistvo svih onih koji su prelazili na stranu Ljubiše Buhe Čumeta, poput Sredoja Šljukića Šljuke.

Foto: Dragan KadićFoto: Dragan Kadić

Fila: Sloba je prodat, a ne predat

Toma Fila, Miloševićev branilac, kaže da nema pojma o čemu priča Šešelj, ali veruje da je njegov klijent prodat, a ne predat Haškom tribunalu.

- Čuo sam da je Legija negde izjavio da su nakon hapšenja Miloševića dobili pet miliona dolara i da su to međusobno podelili. Bez pokroviteljstva DOS-a, to se nije moglo uraditi. I od ruskih izvora sam čuo da je Milošević prodat za pet ili šest miliona dolara. Milošević nije verovao da će to da mu se desi jer je verovao tadašnjim garancijama Zorana Đinđića, Vojislava Koštunice i Milana Milutinovića - kaže Fila.