PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŠEŠELJ ŠOKIRAO JAVNOST: Ako postanem predsednik, POMILOVAĆU ZVEZDANA JOVANOVIĆA!

Objavljeno: 22.03.2017 21:44Izvor: medio.rs

Nikakvog dokaza nema da je Jovanović ubio Đinđića! A čak i da ima, Jovanović je narodni heroj, Gavrilo Princip modernog vremena




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Lider SRS Vojislav Šešelj opet je šokirao javnost, ovog puta najavom da će ako postane predsednik Srbije odmah pomilovati Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen na 40 godina robije zbog ubistva premijera Zorana Đinđića!

Šešelj navodi da bi Jovanović bio prvi čovek koga bi kao predsednik oslobodio, "jer je on narodni heroj, Gavrilo Princip našeg doba, i mora odmah da bude pušten na slobodu"!

"Gavrilo Princip"

Krivica Zvezdana Jovanovića za ubistvo Zorana Đinđića nikada nije validno dokazana. Sud je raspolagao samo nekim pisanim priznanjem, za koje je politički general Rodoljub Milović (bivši načelnik UKP, prim. aut.) priznao da ga je lično diktirao Jovanoviću. Papir sa priznanjem je potpisan bez prisustva advokata i nikako nije mogao biti upotrebljen na sudu... A samo priznanje je iznuđeno pretnjom da će Jovanoviću likvidirati ženu i decu! Nikakvog dokaza, dakle, nema da je Jovanović ubio Đinđića! A čak i da ima, Jovanović je narodni heroj, Gavrilo Princip modernog vremena, i treba da bude pušten na slobodu... - naglašava Šešelj.

Lider radikala tvrdi da je u Đinđićevo ubistvo umešan strani faktor, da je na premijera pucano sa dva mesta i da su ispaljena tri metka, ali da sud nikada nije uradio rekonstrukciju atentata.

Da bi se otkrila politička pozadina, treba videti koji su ministri naredili generalu Rodoljubu Miloviću Papaji i pukovniku Spasoju Vuleviću da streljaju Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića Kuma u Meljaku. Obojica su živi uhvaćeni, saslušavani pod batinama u policiji i na kraju ubijeni, likvidirani po političkom nalogu. Kada otkrijemo ko je naredio ubistvo Spasojevića i Lukovića, znaćemo i ko se stvarno krije iza atentata na Đinđića - podvlači Šešelj.

Nema šanse

I dok niko u DS juče nije hteo da komentariše Šešeljeve izjave, zastupnik porodice Đinđić advokat Rajko Danilović kaže da je inicijativa lidera SRS neostvariva.

Hvala Bogu, Šešelj nema apsolutno nikakve šanse da pobedi na predsedničkim izborima. Zbog toga ova ideja, kao i mnoge druge, ne predstavljaju ništa drugo nego zamajavanje javnosti - zaključuje Danilović.

Srbiju okružiti minskim poljima!

Šešelj kaže i da se granice Srbije moraju odbraniti od migranata, a "najbolji način su žice i minska polja".
- Divim se mađarskom premijeru Orbanu što je na vreme shvatio opasnost od izbeglica. Srpske granice treba obezbediti žicama i minskim poljima! Moramo sprečiti da bilo ko ilegalno uđe u Srbiju - rekao je Šešelj za RTS.

INFORMER.RS