PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

RECEPT ZA PRIVLAČENJE BIRAČA: Kako je Beli postao čarobnjak

Objavljeno: 25.03.2017 13:51Izvor: Kurir

Preletačević se odeva i ponaša kao likovi iz popularne kulture, ocenjuju stručnjaci i tvrde da nipošto nije amater koji je zapalio internet




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ako u političkom smislu i deluje neozbiljno, Ljubiša Preletačević Beli, prema oceni IT stručnjaka, nipošto nije „amater koji je zapalio internet“, već vodi najozbiljniju predsedničku internet kampanju, koja ga je i lansirala.

- Iza njega stoji mašinerija profesionalaca sa ozbiljnim marketinškim i IT znanjima. Bez uloženog novca razvalili su na internetu, tačno znaju koju ciljnu grupu gađaju. Na netu nam promiču silne slike, a pogled se zaustavlja na upadljivo drugačijem i pažnja se usmerava ka tome, a u moru informacija „kačimo“ se na ono što nam je iz (ne)poznatog razloga zanimljivo. Zato je Beli obučen u belo, vizuelno se razlikuje od ostalih, i koristi elemente popularne kulture.

(KURIR TV) POTPUNA FEJSBUK SENZACIJA: Preletačević napravio REKORD koji nikome nije pošao za rukom!

 


Podseća na čarobnjaka Gandalfa iz „Gospodara prstenova“, radi sklekove kao Roki, živi s „biljkom“ kao Leon iz filma „Profesionalac“ - priča za Kurir internet konsultant Miloje Sekulić i ističe da nikad više nije korišćen internet nego u ovoj predsedničkoj kampanji.
- Takav pristup kampanji pokazao se kao odličan recept za privlačenje pažnje i osvajanje simpatija pošto politički program ne postoji. Uspeli su da „uposle“ ljude, kreiraju sadržaj za njega - nekog je, recimo, ime Beli asociralo na luk, te su postavili fotku čena i napisali „samo ja“, a onda se neko nadoveže i postavi sliku deset ćevapa uz šaljiv komentar i tako se to širi unedogled - navodi on i konstatuje da će se efekti beluforije koja drma srpski internet videti 2. aprila.

Vojislav Šešelj
Umešan na Tviteru

Aktivan je na Tviteru, gde umešno izaziva reakcije, komentare, ne ostavlja ravnodušnim. Aktivirali su se i njegovi saradnici poput Vjerice Radete, Zorana Krasića.

Nenad Čanak
Emisija na Fejsbuku

Na Fejsbuk stranici Liga socijaldemokrata Vojvodine ima svoju emisiju od 45 minuta, gde se kandidat Nenad Čanak obraća građanima, odgovara na njihova pitanja.

Boško Obradović
Filmovi i Dveriliks

Dveri imaju čitav serijal filmova u kojima Boško Obradović govori o društveno političkim problemima. Osnovali su i stranicu koja se bavi istražuvanjem korupcije - Dveriliks.

Aleksandar Vučić
Protivnici mu pomažu

Ozbiljna i profesionalna internet kampanja. Jedini ima aplikaciju. Zanimljivo je da prvo na društvenim mrežama objavi spot, skrene pažnju, izazove komentare. Veliki značaj mu daju upravo oni koji su „protiv“, ali u krajnjem ishodu oni u stvari pomažu popularizaciji i ogromnoj vidljivosti Vučićevih poruka.

Vuk Jeremić
Iskakao, pa preterao

Prvi je krenuo u reklamiranje na internetu, snažno, što je izazvalo čak i kontraefekat jer je kritikovan da je preterao, „iskakao“ je odasvud. Kampanja mu je knjiška, ispeglana, nema specifičnosti kojima bi privukao neopredeljene.

Saša Janković
Ispeglana kampanja

Dosta se oslanja na reklamu, koja je ispeglana, na društvenim mrežama i na aktivizam pristalica, za razliku od Jeremića, iza koga stoji ozbiljna, profesionalna mašinerija.