PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PUTIN UPOZORAVA NA OPASNE PLANOVE ALBANACA I HRVATA: Priprema se napad na Srpsku i sever Kosova!

Objavljeno: 03.02.2017 22:20Izvor: medio.rs

U najvećoj tajnosti pripremaju se koordinisani napadi na Srbe u južnoj pokrajini, ali i u zapadnom delu Republike Srpske... Plan je da u jednom danu napadnu i Albanci i Hrvati, a kao povod biće iskorišćeni izrežirani incidenti




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Albanci se najozbiljnije spremaju da u naredne dve nedelje napadnu Srbe na severu Kosova, dok istovremeno Hrvati pripremaju invaziju na zapadni deo Republike Srpske!

Albanci i Hrvati ovo rade u koordinaciji, a plan im je da u napad krenu istog dana kako bi onemogućili Srbiju da adekvatno reaguje i zaštiti svoje sunarodnike.

Kao povod za napad bili bi iskorišćeni izrežirani incidenti na terenu, a cilj jeste da se u roku od 24 sata "stvori novo stanje na terenu", odnosno da šiptarski specijalci izađu na Jarinje, a da hrvatska vojska i policija preseku RS na dva dela. Računa se da bi, nakon toga, Srbi bili u podređenoj poziciji i morali bi da pristanu na bitne ustupke.

Sve ovo stoji u informaciji koju su početkom nedelje srpskim službama dostavili ruski obaveštajci. Našim bezbednjacima su, kako saznajemo, dostavljeni i konkretni dokazi koji čak ukazuju da su u planiranje zločinačkih akcija umešani i pojedini funkcioneri NATO pakta!

Dramatična situacija

Ruski obaveštajci u svojoj informaciji navode i da se Albancima i Hrvatima žuri da iskoriste "stanje bezvlašća" u trenutku dok američki predsednik Donald Tramp još ne drži sve konce u svojim rukama, ali i dok je EU u velikim unutrašnjim problemima.

public

Oni se, s druge strane, plaše i eventualnog saveza predsednika Trampa i Putina, ali i sve jače vojne, političke i ekonomske pozicije Republike Srbije.

Zbog toga procenjuju da im je ovo možda poslednji dobar trenutak za napad na Srbe na severu Kosova i u Republici Srpskoj, navodi se u informaciji u koju je juče urednik Informera imao uvid.

Da u saznanjima ruskih službi i te kako ima istine, juče su ponajbolje dokazale informacije koje su stizale iz južne srpske pokrajine. Tenzije su rano ujutro započele patroliranjem šiptarske specijalne policije ROSU kroz srpska sela južno od Kosovske Mitrovice. Srbi na Kosovu strahuju da je to samo priprema terena za ostvarenje zločinačkog plana o etničkom čišćenju severa pokrajine.

Da je situacija i te kako dramatična, pokazuje i činjenica da je premijer Aleksandar Vučić juče najpre na hitan sastanak pozvao ministra odbrane Zorana Đorđevića, a zatim helikopterom sa njim i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem odleteo u Rašku na sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosmeta.

tanjug
ZABRINUT ZA SRBE NA KIM Premijer Aleksandar Vučić juče u Raški

Prema Vučićevim rečima, i te kako ima razloga za zabrinutost, ali Srbija će učiniti sve da se tenzije na Kosovu smire.

Da li sam zabrinut? Jesam! Da li je situacija napeta? Da, ali ne zavisi sve od nas! Dajemo sve od sebe da se tenzije smire! Mi u Brisel nismo išli da se svađamo, već da konstruktivno razgovaramo. Situacija je kompleksna, ali od Prištine ne očekujem ništa... Srbi su opravdano zabrinuti. Oni od 1999. godine nisu imali mnogo razloga da budu spokojni, a mi želimo samo da ostanemo na svojim ognjištima i živimo mirno - poručio je Vučić, uz opasku da je u sredu uveče u Briselu dogovoreno da se u javnosti ne iznose detalji sastanka.

Neophodan oprez

Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević tvrdi da je pitanje Kosova neodvojivo od ukidanja sankcija Dodiku i ustašizacije Hrvatske.

Na KiM imamo simbiozu šiptarskih pretenzija i islamističkog elementa, a na čelu države je narko-kartel bivših komandanata OVK. S druge strane, Hrvati traže svoj entitet u BiH, a Bakir sprovodi Alijine ratne ciljeve... Jedino što sve njih ujedinjuje je antisrpstvo. Ovo je ozbiljan signal za bezbednosne službe i Vojsku Srbije da pokušaju da smire tenzije, ali i da budu oprezni jer svaka varnica može dovesti do krvavog rata - upozorava Galijašević.

INFORMER.RS