PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PREDSEDNICI USKORO U BEOGRADU Putin i Tramp zajedno na paradi u Srbiji!

Objavljeno: 12.08.2017 09:33Izvor: Alo!

Predsednici SAD i Rusije dolaze u Beograd na veliku vojnu paradu.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Srbija će kako i dolikuje obeležiti stotu godišnjicu proboja Solunskog fronta, jedne od najsvetlijih pobeda srpske vojske u istoriji, i to velikom vojnom paradom u Beogradu, na koju će, kako „Alo!” ekskluzivno saznaje, doći i predsednici SAD i Rusije Vladimir Vladimirovič Putin i Donald Tramp.

Kako saznaje naš list iz izvora bliskih Predsedništvu Srbije, sa Andrićevog venca, a u ime predsednika Aleksandra Vučića ovih dana biće upućeni zvanični pozivi predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i šefu SAD Donaldu Trampu da 15. septembra 2018. godine dođu u Beograd i prisustvuju vojnoj paradi u čast odlučujuće pobede u Prvom svetskom ratu i proboja Solunskog fronta koji je bio odlučujuć za slom Centralnih sila.

- Srbija planira da za stogodišnjicu od probijanja Solunskog fronta organizuje veliku vojnu paradu. Ova parada baciće u senku i onu iz 2014. godine koja je organizovana povodom sedam decenija od oslobađanja Beograda. Zeleno svetlo za paradu, na koju će biti pozvani skoro svi vodeći svetski lideri, dao je vrhovni komandant oružanih snaga Srbije i predsednik Aleksandar Vučić. I dok je Vladimir Putin već prisustvovao vojnom sletu, očekuje se da sledeće godine vojnu moć Srbije, pored šefa Kremlja, uživo vidi i prvi čovek SAD Donald Tramp - kaže nam naš izvor i dodaje da će dolaskom Trampa i Putina saveznici iz Prvog svetskog rata, simbolično, ponovo stajati na istoj strani.

Aleksandar VučićAleksandar Vučić, Foto: Profimedia

 Prema njegovim rečima, predsednik Vučić želi da Srbija veličanstveno obeleži godišnjicu jedne tako velike pobede koju je izvojevala srpska vojska, a koja je donela potpuni slom Austrougarske i njenih saveznika u Prvom svetskom ratu.

Podsetimo, tog septembra 1918. godine kao domine su pale Centralne sile jer je srpska vojska, koja je posle Albanske golgote i oporavka na Krfu krenula u odlučujući juriš i probijanje linije ovog fronta dugačkog nekoliko stotina kilometara.

Za komandanta Solunskog fronta postavljen je francuski general Franše d’Epere. On je juna 1918. održao savetovanje sa srpskim generalima i regentom Aleksandrom, na kojem je doneta odluka da se konačno krene u proboj fronta.

Odlučeno je da ofanziva počne na sektoru Dobro polje - Veternik - Kozjak, na kojem se nalazila srpska vojska, koju je činilo ukupno šest divizija sa 140.0000 vojnika, među kojima je bilo i oko 25.000 dobrovoljaca. Srpska vojska bila je podeljena u dve armije - Prvu, kojom je komandovao Petar Bojović, i drugu, na čijem je čelu bio Stepa Stepanović, dok je komandant štaba bio vojvoda Živojin Mišić (uz regenta Aleksandra)... Naređen je juriš... Sve ostalo je slavna istorija.