PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Predata kandidatura Vučića: Skupio 60.000 potpisa

Objavljeno: 04.03.2017 13:25Izvor: medio.rs

Funkcioneri SNS i koalicionih stranaka predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji za kandidaturu Aleksandra Vučića 60.000 potpisa, koji su prikupljeni, kako navode u SNS, za svega 12 sati.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Sam Vučić, iako najavljivan, nije prisustvovao, a za manje od sat vremena ima predizborni miting u Kruševcu.

Predaji potpisa prisustvovali su predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić, potpredsednici Miloš Vučević i Milenko Jovanov, Nebojša Stefanović i drugi stranački dunkcioneri.

Ispred koalicionih partnera prisustvovali su lider SPS Ivica Dačić, Rasim Ljajić, Milan Krkobabić, Aleksandar Vulin, Dragomir Karić i Ištvan Pastor.

Sinoć je saopšteno da je prikupljeno 40.000 potpisa, a predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić je izjavio da je to nezabeležen broj potpisa podrške za bilo kog predsedničkog kandidata na svim izborima održanim do danas.

On je u ime SNS zahvalio svim građanima koji su juče širom Srbije strpljivo čekali u redovima i svojim potpisom podržali kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

"Očekivali smo veliku podršku građana, ali i za nas je bilo iznenađenje kada su gradski i opštinski odbori iz svih krajeva Srbije počeli da javljaju da su stvorene velike gužve od samog jutra", rekao je Glišić.

"Mi, srpski naprednjaci, poručujemo građanima da nećemo dozvoliti povampirenim dosovskim politikantima koji su našu državu doveli na ivicu propasti da je ponovo vrate na ekonomsko i političko dno i da ćemo se još jače boriti za našu Srbiju", poručio je Glišić.

Svi potpisi moraju da budu overeni kod notara.

 

Rok za podnošenje kandidatura za učešće na izborima za predsednika Srbije 12. mart u ponoć. Do 17. marta u ponoć biće utvrđen ukupan broj birača.

 Kandidature će biti proglašene u roku od 24 sata od prijema predloga, ako ispunjavaju uslove. Redosled kandidata na izbornom listiću biće određen žrebom 17. marta u 19.15.

Uz predsedničku kandidaturu, između ostalog, dostavlja se i 10.000 overenih potpisa birača, kao i izjava da će kandidat, ako to namerava, koristiti sredstva iz javnih izvora za troškove izborne kampanje.

Predsednički izbori se održavju 2.aprila.

MONDO.RS