- Politika se vodila u dve kafane i tri stana. To vreme je za nama. Moramo da gledamo u budućnost. Nije to vipše ista Srbija. Od 2012. godine imamo novu Srbiju. Poslednjih pet godina mi imamo pomak. Počinjemo da pravimo državu. vraćamo se temeljima i vrednostima. Danas Srbijom upravlja srpska vlast - istakao je Karić.

Povodom događaja u kompaniji nakon izbora 2004. godine, Karić je objasnio zašto je napustio Srbiju.

Autor: Printscreen

- Posle izbora 2004. godine imao sam 19,7 odsto glasova. Ja sam nakon toga ucenjen - ili ovo uradi ili mi upadamo sa policijom. Nažalost za dve noći video sam kordon policije. Napali su sve kompanije i oduzeli sve. Ljudi sa tim fantomkama su samo upali. Ja sam se junački povukao u London. Pa nisam lud i glup da ostanem tu da me ubiju. Ja ne prihvatam ucene i reket, ko tako krene na mene udara u kineski zid. Ja se ne plašim nikoga - otkrio je biznismen i dodao da neće tužiti državu za slučaj "Mobtel", a otkrio je i zbog čega.

-  Na sudu u Strazburu sam jedino želeo da dokažem kako je deo tadašnje vlasti reketirao poslovne ljude u Srbiji. Ja imam jedan život. Planirao sam da živim 120 godina, sada imam 63, znači još 57 godina. Moramo da širimo ljubav, Srbiji treba ljubav, a ne tužba - nasmejao se Karić.

Od povratka u Srbiju, partija Bogoljuba Karića je dobila novih 60.000 članova, a on veruje da će ih do kraja godine biti oko 200.000.

- Pokret snaga Srbije postoji i nadam se da će postojati večno. Ja se bavim politikom, ali se neću kandidovati za predsednika - otkrio je biznismen. 

Bogoljub Karić se dotakao i aktuelne teme pa je komentarisao Aleksandra Vučića i mogućnost njegove kandidature.

- Njegova funkcija premijera Srbiji daje sve što joj treba. Izbori su apsolutno jasni. Važno je ubediti Vučića da se kandiduje. Čovek nas je pomirio i sa istokom i sa zapadom. Kada bih se ja kandidovao za predsednika pobedio bih sve osim premijera - istakao je on.

PINK.RS