PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

OVAKO JE SRBIJA GLASALA: Saznajte ko je pobedio po gradovima! POGLEDAJTE MAPU

Objavljeno: 05.04.2017 09:43Izvor: Kurir

Lider SNS poražen u Senti, gde je pobedio Saša Janković, i u Čajetini, gde je popularniji tamošnji predsednik opštine Milan Stamatović




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Aleksandar Vučić ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima širom Srbije.

U selu Bublici kraj Prokuplja, od 92 glasača, samo jedan meštanin nije zaokružio lidera SNS, i to greškom, a u nekim gradovima novi predsednik Srbije dobio je i do sedam puta više glasova od protivkandidata. Prvi je i u Mladenovcu, rodnom kraju Ljubiše Preletačevića Belog.


Izuzetak je Senta, gde je pobedu odneo Saša Janković sa 42,2 odsto glasova, dok je Vučić drugi sa 39,4 odsto podrške, kao i Čajetina - u toj varošici tamošnji predsednik opštine Milan Stamatović dobio je poverenje 61,23 odsto građana, a Vučić 21,8 odsto.

Zanimljivo je da je lider LSV Nenad Čanak, koji slovi za vojvođanskog političara, izbio na treće mesto u Novom Pazaru i Tutinu i iza sebe ostavio Belog i Vuka Jeremića.

REAGOVANJA / KAKO SU POLITIČARI IZ SRBIJE I REGIONA OCENILI REZULTATE IZBORA

Boško Obradović, Dveri
Izbore treba poništiti

Tražimo poništavanje izbora i organizovanje novih, pre svega zbog donetog neustavnog uputstva RIK o načinu glasanja na KiM.

Denis Zvizdić, Veće ministara BiH
Pobeda garancija mira

Pobeda Vučića na  izborima garancija je da će Srbija zadržati fokus na evropskim integracijama i regionalnoj stabilnosti.

Maja Gojković, predsednica Skupštine
Pokazana ozbiljnost

Vučić je i u kampanji, za razliku od protivkandidata, pokazao da je državnik i rezultate svog rada, a Srbija je pokazala ozbiljnost.

Aleksandar Vulin, ministar rada
Podrška reformama

Vučić je dobio podršku kakva nije zabeležena. Građani Srbije su na taj način podržali sve ono što je urađeno u protekle tri godine.

Muamer Zukorlić, lider BDZ
Ubedili smo Bošnjake

Dobro je što su Bošnjaci poslušali svoje političke predstavnike i glasali za Vučića. Nije bilo lako ubeđivati Bošnjake da to urade.