PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NIKOLIĆ PRED DIJALOG U BRISELU: Srbija ne brani samo teritoriju, već i suverenitet mnogih naroda

Objavljeno: 01.02.2017 21:01Izvor: Kurir

BRISEL - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je večeras, pred početak nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, da je Srbija država koja ne brani samo svoju teritoriju, već i pravo mnogih država i naroda na slobodu i suverenitet.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nikolić je ocenio da će ovo biti teški razgovori, a da će Srbija insistirati na implementaciji onoga što je dogovoreno i zasnovano na Zajednici srpskih opština (ZSO).

"Ako je prošle nedelje iskorišćena da ponovo sednemo za isti sto, što se odavno nije desilo, onda bi trebalo ako neko želi da dolazimo do rešenja da pokrene pitanja oko kojih možemo da dođemo do rešenja.

Uvek smo spremni i razgovaraćemo da ta rešenja koje donosimo pomognu da svi građani, a tu prvenstveno mislimo na Srbe, žive bolje, bezbednije i sigurnije na Kosovu i Metohiji", istakao je Nikolić za RTS.

Nikolić je istakao da postoje pitanja o kojima ne može da se razgovara, i da niko još uvek ne gaji toliko optimizma i u EU i Prištini da bismo mogli da razgovaramo o nečemu što je veoma bitno za nih, o takozvanoj nezavisnosti Kosova i Metojije.

Nikolić je ocenio da se sada ulazi u fazu razgovora kada je sve teže donositi bilo kakvu zajedničku odluku, jer smo se "primakli veoma blizu tome da sve sledeće što damo predstavlja veliki gubitak za Srbiju i moglo bi da pruži, na izvestan način, alibi nekima da se slažemo sa nezavisnošću Kosova i Metohije".