PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

MOJ VOJA JE RAZOČARAN U SVE! Ekskluzivna ispovest Jadranke Šešelj

Objavljeno: 05.04.2017 17:14Izvor: Kurir

U ekskluzivnoj ispovesti za Kurir supruga lidera radikala Jadranka Šešelj otkriva kako on podnosi izborni poraz.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Lider radikala Vojislav Šešelj se od izbornog debakla, gde je osvojio manje od pet odsto glasova, povukao u sebe, a kako saznajemo, potpuno je zatečen izbornim rezultatom.

On u kratkoj izjavi za Kurir kaže da ne daje izjave do četvrtka, za kada je zakazao konferenciju za novinare, jer je, kako tvrdi, takva odluka predsedničkog kolegijuma.

Neravnopravna trka

Za razliku od njega, njegova supruga Jadranka Šešelj iskreno je rekla da nije zadovoljna rezultatom, ali da je trka bila prilično neravnopravna.

Foto: Marina LopičićFoto: Marina Lopičić

- Naravno da nisam zadovoljna, ali idemo dalje. Ne znam šta bih vam rekla. Niko nije zadovoljan, naravno, mislim na ove ljude u stranci, ali s obzirom na to da je i trka bila neravnopravna, nije moglo bolje, izgleda, ali, eto, biće... - kazala je supruga šefa SRS, kao i da njen suprug nikad ne odustaje.

- Neću da govorim u njegovo ime. Jasno je da nije zadovoljan, da je razočaran, ali ne očajava, nije to razlog da prekine svoju borbu. To što on radi celog života, to je način njegovog života, njegov život, neće prekinuti sada sigurno - dodala je ona za Kurir.

Tihovao u kabinetu

Iako Jadranka tvrdi da ne očajava, izvori Kurira u SRS kažu da je Šešelju izborni rezultat teško pao.

Šešelj se u izbornoj noći nije pojavio pred novinarima u centrali stranke, što se prvi put dogodilo u njegovoj političkoj karijeri, već je sve vreme bio zatvoren u svom kabinetu.



- Šešelj je teško podneo rezultate izbora i zato je odlučio da se ne oglašava. On prosto ne može da veruje da ima manje od pet odsto. Najviše ga je zabolelo to što je pogrešno procenio, a jeste očekivao više jer on pobedio Haški tribunal - otkriva izvor našeg lista.

Na pitanje da li su radikali radili neke analize, te da li znaju gde je to „zakočilo“, izvor Kurira kaže:

- Problem nije Šešelj, već loša tehnička organizacija. Mi u SRS nemamo ni generalni sekretarijat, a išli smo na izbore. Drugo, predsednik Izvršnog odbora je Vjerica Radeta, koju em ne voli članstvo, em je kampanju mahom vodila iz kancelarije, a ne sa terena. Internet tim, a pritom je svim kandidatima u ovoj kampanji okosnica bila na internetu, vodila je mlada Aleksandra Belačić, koja nema dovoljno iskustva.

Verovali ili ne
ŠEŠELJA UMALO PREŠIŠALA I ŽENA

Na izborima za predsednika Srbije 2012, pošto je Tomislav Nikolić otišao iz SRS, radikali su odlučili da kandiduju Jadranku Šešelj, suprugu lidera stranke, koji je u tom trenutku bio u pritvoru tribunala u Hagu. Šešeljeva je tada osvojila nešto više od tri odsto glasova i ujedno postala žena sa najvećim uspehom na izborima otkako je uveden višeparlamentarni sistem. Danas, Šešelj je osvojio 4,47 odsto glasova, što je oko 1,5 odsto više od njegove supruge, koja se pak nikad nije bavila politikom.

Šešelj na izborima / Od 50 do jedva 5 odsto


1 Na predsedničkim izborima 1990. godine osvojio peto mesto sa 96.277 glasova

2 Na predsedničkim izborima 1997. osvojio prvo mesto sa 50,61 odsto glasova (pobedio Zorana Lilića), ali su izbori poništeni zbog slabe izlaznosti. Na ponovljenim izborima (decembar 1997) osvojio je drugo mesto sa 32,19 odsto, a pobedio je Milan Milutinović (novi kandidat SPS)

3 Na predsedničkim izborima 2017. osvojio 4,47 odsto glasova (na izborima 1992. nije učestvovao, na izborima 2000. kandidat bio Nikolić, kao i na narednim, Šešelj je 2003. otišao u Hag)