PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Ministarka pravde Nela Kuburović se oglasila o slučaju Bogoljuba Karića

Objavljeno: 28.12.2016 13:22Izvor: Telegraf.rs

- Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju sudsku ili tužilačku odluku - rekla je ministarka Kuburović




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Tužilaštvo je donelo odluku o obustavi postupka protiv Bogoljuba Karića. Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da svi moraju poštovati tu odluku, slagali se sa njom ili ne. 

– Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju sudsku ili tužilačku odluku – rekla je Kuburović novinarima u Savezu slepih Srbije, primetivši da ona jedino kao građanin ili pravnik može sa nečim da se složi ili ne.

– Naravno, to mišljenje ću zadržati za sebe, a kao ministar pravde poštujem odluku Tužilaštva koje je samostalan organ i verujem da je Tužilaštvo donelo odluku na osnovu dokaza koje je imalo u konkretnom predmetu – rekla je ministarka.

Ona nije želela da otkrije o čemu je razgovarala sa predsednikom vlade u vezi s tim predmetom, ocenivši da nije primereno “da prepričava šta se dešava u vladi i kako teku razgovori”, te da je to stvar interpretacije i toga da li je neko temperamentniji u razgovoru ili ne.

 Ali ne vidim problem ni da je neko povisio ton. Odrasli smo ljudi i razgovaramo o onome sa čime se suočavamo svakog dana, tako da, i ako je bilo temperamentnijeg ponašanja, ja tu ne vidim problem – rekla je Kuburović, komenzarišući medijske napise o tome da je imala burnu raspravu s premijerom povodom odluke o obustavljanju postupka protiv Karića.

Blic je, naime, u današnjem broju preneo da je predsednik vlade Aleksandar Vučić burno reagovao na odluku Tužilaštva za organizovani kriminal da odustane od daljeg gonjenja Bogoljuba Karića, navodeći reči premijera upućene ministarki Kuburović: “Zar je moguće da nema nikakvih dokaza protiv Dinkića i Karića?”.

Vest da je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Mlađana Dinkića, piše, Blic, takođe je izazvala ljutnju u vladi, a sinoć je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštio da je usled nedostatka dokaza obustavilo istrage koje je vodilo protiv članova porodice Karić i njihovih saradnika zbog sumnje da su počinili zloupotrebu prilikom privatizacije Mobtela.

On sada može da se vrati u Srbiju bez opasnosti da će biti uhapšen.

(Telegraf.rs/ Tanjug)