PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

MIHAJLOVIĆ: Vuk Jeremić želi da građani Srbije opet ostanu bez posla, kao u vreme kad je bio na vlasti!

Objavljeno: 23.01.2017 19:15Izvor: medio.rs

Predsednički kandidat Vuk Jeremić priziva vreme u kome je mnogo više građana bilo bez posla, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

- Predsednički kandidat Vuk Jeremić obećao je da će se zalagati za promenu Zakona o radu, čije su izmene 2014. podržali svi investitori i poslodavci u Srbiji. Jeremić bi da menja baš onaj zakon koji je, činjenice govore, doveo do pada zaposlenosti sa 23,7 odsto, kolika je bila stopa nezaposlenosti u vreme Jeremića, na 16,8 odsto koliko je danas - rekla je Mihajlovićeva, saopštio je kabinet potpredsednice vlade.

Kako je istakla, Vlada Srbije se bori za poštovanje prava radnika pre svega dovođenjem novih investitora i otvaranjem novih radnih mesta, a ne ukidanjem dobrih zakona.

Samo za domaće građevinske firme ove godine obezbeđeno je 977,7 miliona evra, koliko će biti uloženo u infrastrukturu, navela je Mihajlovićeva.

- Osim što želi da Srbiju vrati u vreme velike nezaposlenosti, Jeremić se, eto, zalaže i Srbija ne gradi autoput prema Prištini, već samo 'moravski koridor' od Preljine do Pojata. Lepo što je Jeremić postao 'promoter' ministarstva koje vodim, ali moram da ga obavestim da su pripreme za početak 'moravskog koridora' odavno završene i da vlada uskoro potpisuje ugovor o gradnji - navela je ministarka.

Ona ističe da će vlada graditi i put do Prištine.

- Za razliku od Jeremića, mi verujemo da Srbi sa Kosova zaslužuju da autoputem budu povezani sa Beogradom, kao i da nema boljeg povezivanja Srba i Albanaca od novih puteva - rekla je potpredsednica Vlade.

INFORMER.RS